25n
25N
25N

Realitzen la primera cirurgia toràcica sense ingrés de la Comunitat Valenciana gràcies a un robot

Realitzen la primera cirurgia toràcica sense ingrés de la Comunitat Valenciana gràcies a un robot
23/05/2021 -

L’Hospital General de València ha realitzat amb èxit la primera intervenció de cirurgia hepàtica sense ingrés de la Comunitat Valenciana, gràcies al robot Da Vinci. La cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci és una tècnica de mínima invasió que permet acurtar el temps de recuperació, però fins ara, sempre era necessària l’hospitalització.

El coordinador de la Unitat de Cirurgia Hepàtica Avançada del General, José Mir Labrador, ha detallat que, depenent de la mena de cirurgia, el pacient sempre havia d’ingressar a l’hospital com a mínim un dia o dos.

En aquesta ocasió, s’ha extirpat un tumor hepàtic en una pacient que ja havia sigut intervinguda feia uns mesos per cirurgia oberta i que va estar hospitalitzada quasi una setmana amb l’abordatge clàssic, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

“Després de l’operació, hem traslladat a la pacient a una nova sala de pernoctar que preparem al nostre hospital fa uns mesos, i d’ací, en menys de 24 hores, podrà tornar a casa, sense haver ingressat a l’hospital”, ha destacat Mir Labrador.

D’ara en avant, el General farà més operacions d’aquest tipus, que no sols beneficien al pacient, que s’anirà al seu domicili amb menys dolor i en menor temps, sinó que també disminueixen les estades hospitalàries.

L’Hospital General de València va ser el primer en la Comunitat a fer la primera operació amb cirurgia robòtica gràcies a la incorporació dels serveis de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i Cirurgia Major Ambulatòria, Ginecologia, Urologia i Cirurgia Toràcica.

La cirurgia robòtica consisteix a realitzar un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, sempre controlats des d’una consola externa pel cirurgià. Gràcies a la visió tridimensional que ofereix i a l’ús d’instrumental articulat que incorpora, redueix les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet que el cirurgià puga realitzar intervencions quirúrgiques radicals amb menor risc i millor recuperació postoperatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + nou =