25n
25N
25N

Reactiven el projecte per a recuperar les campanes de la torre de l'Església de Santa Catalina

Reactiven el projecte per a recuperar les campanes de la torre de l'Església de Santa Catalina
24/11/2020 -

L’associació Mestres Campaners ha reactivat el seu projecte de recuperació de les sis campanes angleses, úniques a Espanya, que existien a la torre de l’església de Santa Catalina de València fins fa un segle.

Aquest passat cap de setmana ha estat l’aniversari de la inauguració d’aquestes sis campanes angleses en Santa Catalina, que va tenir lloc el 21 de novembre de 1729, segons declara Vicent Mesa, fundador de Mestres Campaners.

Precisament, el temple commemora dimecres la festivitat del seu titular amb la celebració d’una eucaristia a les 19.00 hores. Després de la missa tindrà lloc una hora santa amenitzada amb els cants del moviment de joves Comunitat Abraham, informa l’Arquebisbat en un comunicat.

“La idea del projecte de recuperació és fer rèpliques, amb la informació que tenim, de les sis campanes originals, conegudes com a ‘Luteranes’ perquè van ser fabricades a Londres en el segle XVIII, i que van desaparéixer o van ser destruïdes al llarg del segle XX”, manifesta Vicent Mesa, que afegeix que “les noves campanes se sumarien a les dues campanes petites existents en l’actualitat a la torre, anomenades San Eloy, de 1846, i M. de l’Asunción, de 1950”.

La primera rèplica de les campanes originals de l’església de santa Catalina de València, la coneguda com ‘el Peret’, va ser beneïda precisament l’any passat en la festa del seu titular. La campana fosa en el taller de Campanes Rivera en Montehermoso (Càceres), és la més menuda de les campanes originals que es pretenen recuperar que van ser foses a Londres per Richard Phelps l’any 1729.

‘El Peret’ “és una rèplica de la més menuda de les antigues campanes angleses de santa Catalina del segle XVIII, pes 117 quilos, mesura 55 centímetres de diàmetre i dona la nota G o Sol”. La peça recull en les seues inscripcions a Richard Phelps, al taller de Campanes Rivera; i també esmenta el 30 aniversari de Mestres Campaners; a l’any vicentí, i el nom de Jorge Dasí, empresari principal patrocinador de la campana que s’ha costejat totalment amb aportacions populars.

MÉS DE 1.700 QUILOS

Està previst que la pròxima campana que arribe a l’església siga la campana major ‘Santa Catalina’, coneguda popularment com ‘La Xarra’. “Aquesta campana al ser la major amb més de 1.700 quilos té un cost molt elevat pel que estem pendent de la Direcció General de Cultura i Patrimoni que es va comprometre a finançar íntegrament la reconstrucció d’aquesta campana”, ha indicat Vicent Mesa.

El projecte de recuperació de les campanes de l’església de santa Catalina es pot consultar en la pàgina web mestrescampaners.com. Igualment, la subscripció popular segueix oberta per a costejar les campanes restants i es poden realitzar aportacions en el número de compte ES92 0075 0827 9006 0605 0224 del Banc Santander sota el concepte ‘Donatiu per a les campanes de Santa Catalina’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − divuit =