25n
25N
25N

Les reaccions a la investigació pel finançament del PSPV i Bloc

Ximo Puig (PSPV) anuncia que el partit assumirà responsabilitats si es confirmen les sospites

Les reaccions a la investigació pel finançament del PSPV i Bloc
28/03/2018 -
La investigació
El PSPV i el Bloc Nacionalista Valencià estan sent investigats per presumpte finançament irregular per un jutjat de València des de fa més d’un any. La investigació, que es portava en secret fins la informació desvetlada per El Mundo, tracta d’esclarir pagaments de factures per treballs electorals a ambdues formacions en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007. Presumptament s’hauria incorregut en delictes de prevaricació, falsedat documental continuada, malversació de cabals públics i delictes electorals -aquests últims ja haurien prescrit-. A més, estarien implicats diversos ministeris d’Espanya durant l’època de José Luis Rodríguez Zapatero

La investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc, una de les potes de Compromís, ha provocat gran revolada en la política valenciana, especialment en els partits polítics involucrats en els fets que s’investiguen. Sobre aquest tema, Ximo Puig, secretari general del PSPV i actual president de la Generalitat, ha assegurat que a dia de hui “les qüestions del partit socialista estan absolutament clares”. A més ha afegit: “l’honradesa és una clau fonamental del projecte polític que defense i si en algun moment s’ha fet alguna cosa malament, s’assumiran responsabilitats per part de qui corresponga”.

També Manolo Mata, síndic dels socialistes en les Corts, ha admès que en el partit estan “preocupats” i ha anunciat que es crearà una comissió de recerca en la formació per a recopilar tota la documentació necessària i posar-la a la disposició del jutjat quan aquest la requerisca. Amb tot, Mata ha aclarit que “estem en una altra època” i que açò “forma part d’una estratègia del PPCV per a alliberar-se dels seus problemes”. I és que, en efecte, la recerca va començar a partir d’una denúncia interposada pel Partit Popular, basant-se en informació anònima.

Manolo Mata, síndic del PSPV | P. Plaza

En Compromís, l’actual president de les Corts i exsecretari general del Bloc, Enric Morera, ha negat el finançament il·legal en el seu partit, que no té “res que amagar”, per la qual cosa ha assegurat que estan tranquils i que col·laboraran amb la justícia. Morera s’ha mostrat sorprés perquè es tracta d’una denúncia del PP de fa dos anys, referida a la campanya electoral de fa 11 anys. “Tot el nostre finançament és públic, és transparent i és correcte”, ha dit, per la qual cosa “no fa falta fer cap actuació extra” dins del partit.

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat i coportavoz de Compromís, ha recordat que la coalició “es va fundar molts anys després d’aquest període”, per la qual cosa no veu relació alguna amb la coalició valencianista.

Mónica Oltra (Compromís)

Podemos, soci de les altres dues forces d’esquerres en el govern del Botànic, s’ha distanciat. El secretari general a la Comunitat, Antonio Estañ, ha ressaltat que “un aspecte bàsic del Botànic” és “la regeneració democràtica, amb no repetir i fer les mateixes pràctiques que el PP”. Així doncs, la formació morada demanarà explicacions a tots dos companys per a “donar un poc de llum sobre les informacions”, tant en seu judicial com en seu parlamentària.

Antoni Estañ, síndic de Podem en les Corts

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 3 =

escalante
Informacion coronavirus