25n
Orgull
Orgull

La Coordinadora per la Protecció de les Moles recorda a Sagredo que el Ple va votar la protecció del paratge natural de les Moles

La Coordinadora per la Protecció de les Moles recorda a Sagredo que el Ple va votar la protecció del paratge natural de les Moles
31/08/2018 -

La Coordinadora es mostra convençuda que els responsables d’avaluació mediambiental de la Generalitat desestimaran el projecte, ja que la LOTUP preveu el rebuig a un projecte per similitud a un ja rebutjat amb anterioritat.

La Coordinadora aglutina a diferents associacions locals com Paterna Respira, Plataforma La Mola és Nostra i la Volem Verda, Granja Júlia, Associació de Veïns de la Canyada, Paterna Accessible, Col·lectiu de Joves de la Coma i Créixer en la Coma. I organitzacions a nivell supra comarcal com Acció Ecologista Agró, València amb bici, Va unir Gremial, Plataforma pel Comerç Valencià, Per l’Horta, Coordinadora dels Boscos del Túria, Associació 9 d’Octubre i unes altres.

La Coordinadora recorda que el passat any es va aprovar en el ple una moció per a iniciar la tramitació de declaració de les Moles com a paratge natural municipal i que recentment va ser rebutjada una moció presentada pel PP de suport a Port Mediterrani i que només va comptar amb el vot favorable dels regidors del PSOE i el Pàg. Dónes de la Coordinadora, un dels seus portaveus, assenyala que un projecte de les característiques de Port Mediterrani condemnaria al comerç local i augmentaria l’atur en el sector. Ja que el mega centre seria incapaç d’absorbir tota l’ocupació que destruiria en l’economia local. D’altra banda critiquen, també, el perniciós que resultaria per a diversos barris de Paterna, ja que aïllaria àdhuc més a Lloma Llarga escanyant-la entre vials, dificultaria les comunicacions entre Més del Rosari i La Coma amb el centre del poble i deixaria al barri La Pinaeta envoltat per un pàrquing i basses de laminació amb alt risc d’inundació.

Per a la Coordinadora, en aquests moments, la pilota està en la teulada de les conselleries de Medi ambient i Urbanisme i recorda que la LOTUP preveu la possibilitat de rebutjar un projecte per similitud a un ja rebutjat amb anterioritat. Per al portaveu de la Coordinadora, per coherència i per a ajustar-se a la llei, “els encarregats de l’avaluació del projecte no poden més que rebutjar-ho de plànol”.

“Era preocupant veure a l’alcalde i al promotor passejar-se pel nostre poble de la mà en Falles, veure’ls junts reunint-se amb el secretari autonòmic de Medi ambient i acudir a festes i esdeveniments com a íntims amics. Ara veiem que la nostra preocupació no era infundada: L’alcalde ha acabat anteposant els interessos del seu amic als del poble de Paterna i la comarca”.

La Coordinadora ha volgut posar en valor l’ús lúdic d’aquest paratge natural de Paterna. Destacant la, cada vegada més important, assistència de persones de tota la comarca per a realitzar les diferents activitats relacionades amb el medi ambient que es poden desenvolupar en Les Moles com per exemple running, passejos, bici de muntanya, BTTX o passeig de gossos. La coordinadora ha comunicat la seua intenció d’instal·lar un rocòdrom aprofitant els monticles de terra de més de 5 metres d’altura que va realitzar en el passat l’exèrcit per a la instrucció de la tropa. Amb aquesta instal·lació, la coordinadora, pretén atraure a un públic que fins ara havia de desplaçar-se fóra de l’àrea metropolitana per a realitzar escalada en un entorn natural. Per als representants de la coordinadora, disposar d’un bosc periurbà de les característiques del que hi ha en Les Moles, és un privilegi del qual no pot prescindir la comarca i menys per a instal·lar una macro centre comercial just en el moment en què aquest model de comerç està en declivi.

“Si el que volem és un centre d’oci, ja ho tenim: El paratge natural de les Moles saludable, mediambientalment sostenible, gratuït i que no es basa en el consum exacerbat” ha assenyalat José Ordóñez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 9 =