25n
25N
25N

Reobrin les platges del Puig i Massamagrell, però La Pobla de Farnals continua tancada

La Pobla de Farnals porta tancada des d’ahir, mentre que El Puig i Massamagrell es van tancar el dimarts

EP

Reobrin les platges del Puig i Massamagrell, però La Pobla de Farnals continua tancada
11/07/2019 -

Dues de les tres platges valencianes que romanien tancades per una presència major que de la recomanada del bacteri Escherichia coli ja estan obertes al bany. La Conselleria de Medi Ambient de Mireia Mollà, principal responsable de les anàlisis de l’aigua, ha constatat la “bona qualitat” de l’aigua després de les últimes anàlisis i ha notificat la reobertura als ajuntaments de El Puig i Massamagrell.

Les platges del Puig i Massamagrell es van tancar el dimarts. Com la de La Pobla de Farnals, tancada ahir, els tècnics de la Direcció General de l’Aigua havien detectat uns nivells superiors als 1.000 UFC (Unitats Formadores de Colònies) del bacteri per 100 mil·lilitres, límit recomanat per l’OMS. En condicions normals, han d’estar al voltant dels 500.

Segons Conselleria, a les platges valencianes es realitzen uns 4.000 anàlisi anuals, aproximadament un a la setmana en condicions normals. Segons va detallar Manuel Aldeguer, Director General de l’Aigua, diversos factors s’han unit per a generar aquesta alarma, que ha resultat en 10 platges tancades a la província de València.

Normalment es tracta d’episodis curts que, fins i tot amb una anàlisi setmanal, podrien passar desapercebuts -perquè els bacteris duren poques hores vives-. No obstant això, la preocupació dels Ajuntaments i altres entitats per realitzar més anàlisi, unit a la Conselleria, permet detectar amb molta més facilitat “qualsevol problema per xicotet que siga”. Això, unit a pluges puntualment fortes i ocupació estiuenca, ha propiciat l’arribada d’aigües fecals a través de séquies, en les quals algunes cases rurals de vella construcció aboquen.

Des de la Conselleria esperen poder portar un pla de “col·laboració” amb els ajuntaments per a concretar encara més el problema i fer plans de “clavegueram”. Així, si cap habitatge o construcció queda fora de la xarxa de clavegueram i potabilitzadora, aquest problema es reduiria als dies de pluja, quan és inevitable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 6 =