25n
25N
25N

València reobri les platges de Malva-rosa i la Devesa després de registrar valors "pròxims a zero" de bacteris

Campillo llança un missatge de tranquil·litat als banyistes perquè “tenim sistema molt garantista de seguretat”

València reobri les platges de Malva-rosa i la Devesa després de registrar valors "pròxims a zero" de bacteris
05/07/2019 -

La ciutat de València té reobertes de nou al bany les platges de la Malva-rosa i la Devesa, que van ser tancades aquest dijous després de detectar-se en les anàlisis altes nivells de bacteris. Una nova analítica ha reflectit aquest divendres nivells “pròxims a zero”, per la qual cosa la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha acordat la seua reobertura, segons han confirmat fonts municipals i d’aquest departament.

L’edil Sergi Campillo ha explicat que les anàlisis del consistori, després del “pic de concentració bacteriana” del bacteri Escherichia coli en aigua detectat aquest dijous i que va suposar el tancament de totes dues platges, els valors en la repetició de les anàlisis han eixit correctes, per la qual cosa la Conselleria ha decretat l’obertura de nou de tots dos espais.

En tot cas, el regidor ha transmés un missatge de tranquil·litat als banyistes perquè “tenim sistema molt garantista de seguretat” i la ciutadania “pot estar plenament segura que tant Ajuntament de València com la Generalitat estan monitorant dia a dia per a garantir la salubritat i qualitat ambiental”.

“Fem anàlisi i quan hi ha algun que no ix adequadament, ho comuniquem a Conselleria, que decideix el tancament i ara ha tornat a dictaminar que s’òbriguen”, ha detallat, per a confiar que aquest “siga l’últim episodi d’ací al qual queda d’estiu”.

“L’Ajuntament de València és una institució responsable que actua amb rapidesa davant qualsevol anomalia”, ha manifestat el regidor, que ha incidit en un comunicat en què els resultats obtinguts “destaquen per l’excel·lent qualitat de l’aigua”.

No obstant això, el consistori ha anunciat que es coordinarà amb altres ajuntaments de localitats costaneres pròximes a la capital i amb la Conselleria “per a esbrinar quines són les causes d’aquests episodis i com es pot evitar que es produïsquen en el futur”.

Les banderes verdes s’han hissat a les platges de la Malva-rosa i la Devesa a les 12.00 hores. La resta de platges de la ciutat continuen també “amb total normalitat” i amb bandera verda.

L’Ajuntament de València va tancar aquest dijous al bany les platges de la Devesa i la de la Malva-rosa en superar els nivells del bacteri Escherichia coli en aigua, sense que es tinguera constància de problemes en les depuradores de Saler i Pinedo.

La platja de la Malva-rosa és una de les quals es troba en el nucli urbà de la ciutat, mentre que la de la Devesa se situa entre la Gola del Pujol i la del Perellonet.

AUGMENT DE CABAL D’AIGUA DE REG

Com a explicació a aqueixa concentració, segons el consistori, es remenava un “augment de cabal d’aigua de reg que arrossegaria aigües amb aquests bacteris de la zona de Sedavi-Alfafar, que desembocaran directament a la gola del Pujol”.

Fa una setmana l’Ajuntament d’Alboraia també va prohibir el bany a les platges de la Patacona i Port Saplaya Nord després de detectar en una anàlisi “nivells elevats de paràmetres microbiològics” en l’aigua. I el passat 14 de juny l’Ajuntament de València va restringir el bany temporalment –durant un dia– a les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal com a mesura de precaució perquè una anàlisi rutinària de l’aigua va donar resultats “no òptims”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + nou =