25n
25N
25N

Rastrejadors militars donaran suport a la cerca de contagis a la Comunitat Valenciana des del dilluns

04/09/2020 -

La Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid i Múrcia comptaran, des de dilluns que ve, 7 de setembre, amb el suport de rastrejadors militars en les labors de rastreig de casos de coronavirus i els seus contactes, segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Aquest és una de les mesures a les quals s’ha referit el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la Conferència de Presidents autonòmics celebrada telemàticament aquest divendres. Segons Illa, la majoria dels dirigents autonòmics han expressat el seu agraïment a l’Executiu central per aquesta ajuda que ofereix l’Exèrcit de Terra.

El ministre ha indicat que ja està operatiu un primer contingent de huit rastrejadors i altres quatre de reserva a Melilla i que a partir del 7 de setembre s’iniciarà el suport d’unitats de vigilància epidemiològica del Ministeri de Defensa en la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana i Murcia.

“Ja hi ha hagut contactes tècnics i en els pròxims dies s’aniran desplegant”, ha precisat, aclarint que aquesta ajuda de l’Exèrcit de Terra “no ve a suplir manques estructurals” de les comunitats autònomes, sinó que simplement reforça les tasques de rastreig “temporalment”.

Defensa ha posat a disposició de les autonomies fins a 2.000 rastrejadors militars per a col·laborar en les labors de detecció del virus. Fins al moment, almenys deu comunitats i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla han sol·licitat la seua presència per a reforçar les seues plantilles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =