Rambleta dissenya una temporada amb 200 representacions i activitats per a "viatjar per la ment"

Guardar

rambleta_ep
rambleta_ep

Rambleta arranca nova temporada amb una programació que inclou més de 200 representacions i activitats d'àmbit local, nacional i internacional i que proposen al públic un "viatge artístic a través de tot el que habita en la ment: les emocions, els sentiments, els pensaments i la memòria".

En l'apartat d'arts escèniques, es presentarà 'En Fosquejar', una coproducció de Rambleta i la companyia valenciana En Fosquejar Produccions, que celebra els 20 anys de creació del text de Juli Disla. Es tracta d'un text que segueix sent de plena actualitat, les relacions afectives en el conjunt de la societat, una història d'amor, dos éssers exiliats del món que anhelen i temen per igual estimar i ser estimats.

Així mateix, es posarà en cartell 'Solitudes', de la companyia basca Kulunka Teatre i Premi Max 2018 al Millor Espectacle de Teatre, una història que a través de l'humor aprofundeix en la solitud i la incomunicació dels membres d'una família, un viatge per universos quotidians que combinant la gravetat amb el somriure, commou, sorprén i convida a la reflexió. Amb un llenguatge que transcendeix més enllà de la paraula, un teatre de gest en el qual la màscara actua com a pont cap a una poètica visual.

'Por', el nou projecte d'Albert Pla, qui proposa un viatge íntim i molt personal a través de les sensacions que produeix aqueix fantasma que viu en la ment alimentat pels nostres pensaments. Música, cançons, textos teatrals i tecnologies avantguardistes creen un espectacle multimèdia de poètica sorprenent.

Amb 'La cova dorm (amb aqueixa roca damunt)', Ça Marxe i Abans Collado estrenen una peça de teatre inclusiu amb dones majors de 65 anys, on treballaran en escena el record, la memòria i el dolor.

En capítol d'exposicions, l'espai cultural del barri de Sant Marcelino inaugurarà tres mostres resultat de processos de recerca artística a través de diferents tècniques com la fotografia, la pintura i altres arts.

El centre exposarà 'Un viatge vertader', fruit de la residència de l'artista murciana Concha Martínez, guanyadora de la V Beca de Recerca i Producció Artística d'Espai Rambleta. A través de la creació plàstica, usant dibuix, fotografia, projecció i escultura, realitzarà un viatge per la memòria, els records i estats emocionals.

Per la seua banda, 'Here I am', de Nieves Mingueza, està inspirada en l'experiència professional de l'artista, que treballa en una escola per a estudiants amb necessitats especials en el sud de Londres. Composta per 19 collages analògics i un poema, que mostren un retrat sensible i no invasiu de l'autisme en la infantesa.

El centre durà a terme també la mostra 'Boys in Glory. Abatuts', del col·lectiu Caçadores Associats, el col·lectiu on l'artista és un caçador que no persegueix animals furtius i salvatges, sinó el que sembla insignificant o amagat per a resignificar-lo. L'artista empunya les seues armes -la línia, el color, el volum, l'electrònica- per a il·luminar el que no se sol o no es vol veure i obligar a fer-li front, i pensar-ho. Un homenatge als artistes valencians morts que van formar part d'aquest col·lectiu: Joan Verdú i Evarist Navarro.

En la programació de dansa per a adults preval la clàssica amb tres espectacles representats pel Russian Classical Ballet: 'Giselle', del compositor Adolphe Adam, i 'El llac dels cignes' i 'El Trencanous', tots dos de Pyotr Tchaikovsky.

PROGRAMACIÓ INFANTIL

D'altra banda, en la programació infantil preval la dansa contemporània i els nous llenguatges amb: 'Balenes, història de gegants', de Larumbe Danzaq i Premi Feten 2015 al Millor Espectacle de Dansa, una obra interactiva i amb projeccions 3D; 'Ballar és cosa de llibres', de Pere Faura, un espectacle participatiu que forma part del Festival Russafa Out; i 'El Trencanous', un dels clàssics més esperats en l'època nadalenca.

L'espai completa la programació familiar amb teatre negre de titelles amb 'Alicia en el país de les meravelles', 'Rock en família' i el Circ Gran Fele, referent valencià en les arts circenses que torna a passar el Nadal en Rambleta.

GRAN MUSICAL

El musical d'èxit internacional 'Sugar' arriba al teatre del contenidor cultural, basat en la mítica pel·lícula 'Amb faldilles i a la babalà' ('Some like it hot') de Billy Wilder. Elogiat per crítica i públic i amb Bealia Guerra, Xavi Duch i Rubén Yuste com a trio protagonista, el musical compta amb cinc músics i un repartiment de 18 actors i actrius que interpretaran en directe les cançons compostes pel celebérrimo compositor de Broadway Jule Styne.

Des de Rambleta han recordat que el naixement d'un nou concepte de festival va estrenar la temporada. Divendres passat va sorgir un nou concepte musical de la mà de Tranquil Música i Rambleta per als amants dels concerts en directe: 'Un dia Tranquil'. Un cartell imponent amb cinc bandes de diferents gèneres de l'escena independent i de ressonància internacional --Mercury Rev, Masego, The Monochrome Set, Findlay i La Plata-- es van donar cita en una mateixa trobada per a tocar el repertori complet dels seus concerts, comptant amb un gran èxit de públic, superant els 600 assistents.

La pionera aposta del centre per la programació diürna, continua amb molts altres concerts i una gran varietat d'estils --indie, pop, rock, clàssic, flamenc i tradicional-- protagonitzaran les propostes musicals. Passaran per Rambleta grups i artistes com Anna Calvi, Siloé + Sienna, Maika Maikovsky, Grup Compay II, Morgan, Futur Terror + Texxcoco, David Otero, José González & The String Theory, We llaure Scientist, Perotá Chingó, Havalina, Soledad Vélez i Sokolov. Alguns d'aquests concerts tindran lloc els diumenges, emmarcats en la programació matinal de Rambleta amb altres propostes locals multidisciplinàries, una aposta pionera del centre que va començar fa sis anys i que ha transformat i enriquit la vida cultural diürna de la ciutat.

Amb l'objectiu de divulgar, connectar el coneixement i recolzar al teixit creatiu local, continuen els seus innovadors formats 'Els matins de Rambleta', 'La València Explicada', 'València s'Il·lustra', 'Cuiners amb futur', 'La Troupe', els 'Berworkings', els aperitius i les factories, que no solament tenen lloc en Rambleta sinó que estan presents en els diferents barris de la ciutat i estan dirigits a un públic divers i inquiet.

Rambleta conserva la seua programació d'humor amb 'No et fiques en política', 'La màquina del temps' de Juan Amodeo, 'La vida moderna', 'Mongòlia', el sempre fidel al centre Miguel Noguera, Andreu Casanova amb el seu nou i molt esperat espectacle 'Tinder sorpresa', i Loulogio i Outconsumer que s'uneixen per primera vegada sobre l'escenari per a gravar un podcast en directe.

A més, en el marc de suport a les falles, aquest trimestre el centre acull més de 70 representacions de teatre amateur dins del Concurs de Teatre Faller.

Destacats