25n
25N
25N

Rambleta inaugura l'exposició ‘Still life’, finalista de la seua beca anual d'investigació artística

L’obra, de l’artista Jorge Isla, es podrà visitar des del 24 d’octubre fins al 5 de desembre al centre cultural

Rambleta inaugura l'exposició ‘Still life’, finalista de la seua beca anual d'investigació artística
23/10/2020 -

Jorge Isla, finalista de la VI Beca d’Investigació i Producció Artística de Rambleta, inaugura aquest dissabte, 24 d’octubre, en el centre cultural, l’exposició ‘Still Life’, composta de fotografia, vídeo i peces escultòriques, amb la qual l’artista proposa una visió crítica de l’ús de les noves tecnologies com un element transformador de les estructures socials i econòmiques actuals a través d’una sèrie de reflexos de la situació de la humanitat vista des dels seus propis límits.

‘Still Life’, que es podrà visitar fins al 5 de desembre a la Sala d’Exposicions del centre cultural, és un conjunt d’idees que transiten entre el residu, el producte del capitalisme digital i tots aqueixos processos que els conformen. Una espenta que llança a l’ésser humà cap a un hiperindividualisme desideologitzat, un egocentrisme superlatiu que especula amb un futur tan distòpic que, hui, ens resulta familiar.

Tal com trasllada en el text preparat per a l’exposició Fernando Gómez de la Costa: “D’una banda ‘Blue Screen of Death’, fotografies preses en àmbits d’oci públic, bars, discoteques, on els protagonistes, que en realitat estan envoltats de gent, es comporten com uns cíborgs absorbits i “il·luminats” per la llum blava de les seues pantalles, unes imatges que, en certa manera, són violentes, desassossegants, d’irrupció en la intimitat i de desvelament d’una realitat hipnòtica que no ens satisfà. D’altra banda compareixen unes peces bidimensionals, encara que de marcat caràcter escultòric, on l’acumulació de pantalles de mòbils genera una enorme i brillant superfície negra que es converteix en una metàfora perfecta d’aqueix black mirror que, amb la força d’un forat negre digital, ho atrapa tot en el seu interior, desposseint-lo de la seua essència i sense deixar una opció clara de retorn”.

Després d’exposar l’obra guanyadora de la VI Beca d’Investigació i Producció Artística de Rambleta ‘Oasi i desert’, d’Arancha Goyeneche, el centre cultural ara també porta a la seua Sala d’Exposicions ‘Still life’, l’obra de Jorge Isla que va quedar finalista en aqueixa mateixa edició de la beca. En aquest sentit, Jorge Isla valora que “la Rambleta és una de les poques institucions a nivell estatal que no aposta únicament pels projectes guanyadors, sinó també per aquells que s’han quedat a les portes d’obtenir aquest reconeixement”. “En aqueix aspecte la Rambleta aposta molt per la creació jove”, destaca.

“En els temps que corren, que es continue treballant aquesta línia d’investigació i que la Rambleta aportació a nivell econòmic, de recursos i de persones, és una cosa molt positiva tant per als artistes més consagrats com per als més emergents que estem constantment buscant vies de desenvolupament per a projectes, tant a nivell econòmic com de format expositiu, per a mostrar els nostres treballs que refereixen a la investigació de qüestions que giren entorn de la contemporaneïtat en la qual ens trobem hui dia”, conclou l’artista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 3 =