caixa popular

Rajoy aplica el 155 i cessarà a tot el Govern de Puigdemont

El Senat celebrarà el ple per a la seua aprovació i aplicació immediata divendres que ve 27 d’octubre

Rajoy aplica el 155 i cessarà a tot el Govern de Puigdemont
21/10/2017 -

Des de les 10 del matí, el President del Govern Mariano Rajoy presideix un Consell de Ministres extraordinari per a aplicar definitivament el conegut article 155 de la Constitució. D’aquesta forma, intervé definitivament el Govern de Puigdemont a causa de la desobediència constant i per la necessitat de restaurar la legalitat a Catalunya, segons indiquen fonts de Moncloa. “Apliquem l’article 155 per a restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya. Ningú pot acceptar que es viole la llei” segons Rajoy.

En aquesta línia, Rajoy ha detallat les mesures més destacades. La primera d’elles és la destitució de Puigdemont i de tot el Govern de la Generalitat Catalana. Totes les Conselleries seran intervingudes i s’encarregarà d’elles el Govern de Rajoy. En segon lloc, el President del Govern assumeix la facultat de poder dissoldre el Parlament i convocar eleccions autonòmiques. En concret, es donen un termini màxim de 6 mesos per a convocar nous comicis quan es torna a una situació de normalitat.

El Parlament de Catalunya també retalla pràcticament totes les seues funcions. No podrà presentar un nou President de la Generalitat i al mateix temps, tampoc podran debatre ni aprovar res fora de la llei sense el consentiment directe del Govern de Rajoy.

En el cas dels mitjans públics com és Tv3 passa a ser controlada pel Govern de Rajoy. Caldrà veure en concret si la gestió serà merament econòmica o fins i tot una supervisió de continguts.

Este és el document que detalla totes les mesures:

Després d’una setmana amb dos requeriments i cartes entre Rajoy i Puigdemont, l’aplicació del 155 era qüestió de dies. El ple del Senat en el qual s’aprovaran eixes mesures serà el pròxim 27 d’Octubre però encara falta l’últim moviment de Puigdemont. El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, acaba d’anunciar un ple per a analitzar les conseqüències del 155 per als pròxims dies. Ha qualificat els últims esdeveniments d’una dictadura franquista i s’ha dirigit també en anglès als ciutadans europeus.

L’aplicació de totes les mesures arribarà el pròxim 28 d’Octubre després de publicar-se en el BOE.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 7 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios