caixa popular

Visita el Rainbow Warrior, el mític vaixell de Greenpeace

Aquest vaixell podrà visitar-se fins al dissabte en el port de València

Visita el Rainbow Warrior, el mític vaixell de Greenpeace
09/06/2017 -

El mític vaixell de Greenpeace, el ‘Rainbow Warrior’, ja ha arribat a la Marina de València per a començar amb la seua campanya ‘Menys plàstics, més Mediterrani’, que té com a objectiu reduir la contaminació dels mars a causa dels residus derivats del plàstic.

Per això, tots els que s’acosten fins a aquest vaixell tindran l’oportunitat de participar en els tallers i experiments relacionats amb la contaminació, veure audiovisuals i, per descomptat, visitar aquest impressionant vaixell. Així, els horaris de visita seran hui, divendres 9 de juny, de 16.00 a 19.00 hores, i el dissabte de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 hores.

Aquesta campanya mediambiental de Greenpeace continuarà per diferents ports mediterranis, com Palma de Mallorca i Barcelona, per a acabar a Grècia. I és que cada any, al voltant de vuit milions de tones de plàstic s’aboquen al mar. Per això, des d’aquesta ONG es pretén conscienciar a la ciutadania perquè es reduïsca al màxim la utilització del plàstic d’un sol ús.

Joan Ribó, Alcalde de València, i Pilar Soriano, Regidora de Medi ambient, van visitar, ahir, el vaixell de Greenpeace per a sumar-se a aquesta campanya. En aquest sentit, Ribó va mostrar la seua determinació a posar fi a aquest gran problema mediambiental. ‘Cal cercar mètodes per a evitar que els plàstics es perden en el mar. Hem de millorar el reciclatge i disminuir el consum de tants envasos que no són necessaris. És imprescindible que siguem responsables’.

Per la seua banda, Julio Varea, representant de Greenpeace, també ha volgut expressar que ‘totes les espècies marines estan exposades. Més de 1.300 espècies que hem analitzat han patit estrangulaments o han realitzat ingesta de plàstics, i moltes d’aquestes espècies acaben en les nostres taules. Reclamem que s’intensifiquen els estudis que expliquen quina és la interacció de consumir peix o marisc que haja sigut exposat a plàstics, i quin pot ser l’efecte per a l’organisme humà’.

Rainbow Warrior

El vaixell original de l’ONG International Greenpeace es va construir en 1955, i va ser utilitzat com a vaixell de recerca pel Ministeri d’Agricultura britànic i, posteriorment, com a vaixell de pesca. En 1978, Greenpeace ho va utilitzar com a embarcació per a les seues manifestacions de protesta.

El Rainbow Warrior II va ser el següent buc de Greenpeace, que va ser enfonsat pels agents de la Direcció general de la Seguretat Exterior Francesa, en 1985, amb l’objectiu d’evitar la incursió en les seues aigües, quan l’ONG pensava dur a terme protestes contra les proves nuclears que s’anaven a realitzar a França.

Finalment, el Rainbow Warrior III, construït en 2011, va ser el primer vaixell perquè només Greenpeace duguera a terme les seues campanyes per a protegir el medi ambient.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + sis =

viva gym canovas
exposicion caps tallats