caixa popular

Rafelbunyol se suma al pacte contra la violència de gènere i el masclisme

Rafelbunyol se suma al pacte contra la violència de gènere i el masclisme
27/09/2017 -

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha subscrit el Pacte Contra la Violència de Gènere i el Masclime de la Generalitat Valenciana.

La desigualtat estructural, la discriminació i l’opressió basada en el gènere com a mecanisme social que utilitza el patriarcat per a subjugar les dones respecte als homes i al constructe social d’allò “masculí” té, entre les pitjors conseqüències, l’assassinat de dones.

Des que hi ha dades oficials, només a l’Estat espanyol, han sigut assassinades més dones, i els seus fills i filles, que víctimes hi va haver del terrorisme d’ETA. Davant d’aquesta situació d’emergència nacional, la societat valenciana, liderada, especialment, pels moviments feministes i pels col·lectius de dones, ha interpel·lat les diferents administracions per a arribar a un pacte d’Estat contra les violències masclistes.

El Pacte contra la violència de gènere i masclista inclou en l’agenda pública la lluita col·lectiva contra les violències masclistes i per la igualtat de gènere. Una oportunitat per a enderrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic.

 

Aquest pacte pretén:

  • Garantir una societat segura i lliure de violència de gènere i masclista.
  • Feminitzar la societat.
  • Coordinar el treball en xarxa per a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i els seus fills i filles.
  • Trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere i masclista i socialitzar-ho com un conflicte polític i social.
  • Garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius.

 

Per tot això, donat la rellevància d’aquest pacte, ahir durant el ple ordinari de l’Ajuntament, la Corporació Municipal va signar la seua adhesió en la necessària lluita contra la violència de gènere i el masclisme.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris