25n
25N
25N

Rafelbunyol reforça la lluita contra la violència de gènere

Rafelbunyol reforça la lluita contra la violència de gènere
16/04/2020 -

Un dels principals compromisos que va adquirir l’Ajuntament de Rafelbunyol quan va començar a elaborar el Pla d’Actuació de gestió d’aquesta crisi que estem patint a escala mundial, va ser la de reforçar l’atenció, seguiment i protecció de les dones víctimes de gènere i masclista i la de les seues filles i fills. En eixe moment, la Regidoria d’igualtat del municipi va impulsar una estratègia d’actuació amb l’objectiu final d'”Oferir suport i protecció a les dones víctimes de violència de gènere, les seues filles i fills residents en el nostre municipi” en paraules de la regidora d’igualtat de Rafelbunyol, la socialista, Alicia Piquer.

Dins d’aquesta estratègia s’han anat realitzant diferents accions en els quals s’ha col·laborat amb el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i la Policia Local de Rafelbunyol, “una col·laboració fonamental per a tractar de protegir a aquestes dones anticipant-nos a possibles casos de violència de gènere i masclista que pogueren sorgir en la població” en paraules de Piquer.

La principal mesura va ser la realització de telefonades a totes elles, per a conéixer la seua situació i informar-les de la utilització d’un missatge clau per a transmetre en els establiments comercials, aquells que romanen oberts durant aquesta etapa de confinament, i les farmàcies, acordant amb tots ells un protocol d’actuació, en el cas que una dona acudisca al seu establiment i sol·licite ajuda.

Es tracta d’una mesura per a traslladar-li a les víctimes que poden sol·licitar ajuda quan isquen al carrer i que no alcen la sospita que estan anant a denunciar a l’assetjador, “Per a poder aconseguir-ho necessitem la màxima confidencialitat per part de tots els comerços que s’han adherit a aquesta iniciativa, als quals cal agrair la seua implicació immediata” assenyala Piquer.

A més, des dels diferents canals de comunicació de l’Ajuntament es va impulsar al principi de l’Estat d’Alarma la campanya “telefona tu per ella” per a involucrar a tota la població en què poden ser part activa en la protecció de les dones víctimes alertant davant els possibles casos de maltractament i/o violència. Aquesta acció es va realitzar inicialment a les xarxes socials i des de la setmana passada també en comerços i farmàcies.

Hem usat tots els canals per a difondre els telèfons d’atenció i denúncia (el 016, el 112 i el 900 580 888), hem volgut insistir que “totes les persones podem telefonar a aquests telèfons per a ajudar a una dona víctima de violència de gènere i masclista o als seus fills i filles. Una telefonada a temps pot salvar una vida” recalca la responsable de l’àrea d’igualtat de Rafelbunyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =