25n
25N
25N

Rafelbunyol presenta els resultats del projecte d'actius en salut

Un dels objectius de l’Ajuntament de Rafelbunyol és arribar a ser una “ciutat saludable” i aquesta iniciativa és un primer pas per a aconseguir-lo.

Rafelbunyol presenta els resultats del projecte d'actius en salut

Al novembre del passat any 2019, l’Ajuntament de Rafelbunyol es va implicar en un projecte pioner amb la salut del municipi com a objectiu principal. D’aquesta manera, va començar el diagnòstic, en termes de salut, del funcionament de Rafelbunyol, que va finalitzar al febrer d’enguany.

Hui, Rafelbunyol ha fet públic l’informe de diagnòstic, així com el mapa d’actius en salut, on es reflecteixen els aspectes que influeixen de manera positiva i negativa en la salut dels seus ciutadans.

Aquest projecte s’ha dut a terme amb l’ajuda de la cooperativa d’arquitectes “Crearqció” i ha sigut possible gràcies a la subvenció de “Xarxa Salut” de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut, destinada a aquells municipis adherits a l’IV Pla de Salut de la Comunitat.
Encara que en el moment en què es va dur a terme el projecte no existia cap problemàtica associada a grups de població o barris, en la situació actual d’emergència sanitària aquest projecte ha resultat ser una eina més de treball per a mantindre el benestar i planificar la desescalada. Per a un futur, el projecte proposa línies de treball tan interessants com els camins escolars o la potenciació del consell social.

En paraules de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Rosa Astor: “Aquest projecte és pioner a posar la salut en el centre de la configuració de la vida al nostre poble. En moments com l’actual, en el qual hem représ la consciència de la importància vital de la salut pública, aquest projecte serà de gran ajuda per al Rafelbunyol del futur”.
Per part seua, l’alcalde de la localitat, Fran López, va assenyalar que “Rafelbunyol sempre tindrà en gran consideració la implementació de projectes nous com aquest, amb les persones en el centre i, a més, d’un caràcter tan obert, ja que per a executar el diagnòstic i traçar el mapa d’actius en salut, hem comptat amb tots els agents socials del municipi. A ells vull agrair-los la seua col·laboració amb el projecte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =