25n
25N
25N

Rafelbunyol aprova l'Ordenança de Mobilitat Sostenible

Rafelbunyol aprova l'Ordenança de Mobilitat Sostenible
01/06/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat per unanimitat l’Ordenança de Mobilitat Sostenible. Aquesta normativa ha sigut defensada per l’equip de Govern com un document que harmonitza els diferents usos de la via pública per a fer-los compatibles.

Una ordenança composta per 110 articles i es compromet amb el desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament de l’agenda 2030.

Aquest document regula, per primera vegada, l’ús de vehicles elèctrics per al transport personal i estableix el límit velocitat del trànsit rodat en els 30 quilòmetres per hora, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat del municipi. Així com, la mobilitat amb bicicleta i patinets, que no podran circular en cap cas per damunt de les voreres, i hauran de limitar-se als carrils bici i la calçada, assimilant en tot moment les mateixes normes que les bicicletes.

L’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha assenyalat que “amb l’entrada en vigor d’aquesta ordenança de mobilitat, la circulació pels carrers de la ciutat es limitarà a 30 quilòmetres per hora, tant per als cotxes com per a les bicicletes i patinets, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària i limitar el volum d’emissió de sorolls i de partícules nocives que desprenen els vehicles, adaptant-nos amb això a les noves formes de mobilitat urbana”.

D’altra banda, aquesta ordenança contempla la regulació de guals, grues i mudances en la localitat. Una normativa, amb vista al plec de contractació del servei de grues, que es troba actualment en fase de redacció per part de la Mancomunitat de l’Horta Nord i que prestarà servei en el municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 2 =