25n
25N
25N

L'Ajuntament de Rafelbunyol s'adhereix al codi de bon govern de la Generalitat Valenciana

L'Ajuntament de Rafelbunyol s'adhereix al codi de bon govern de la Generalitat Valenciana
01/12/2020 -

Els regidors i regidores de l’Ajuntament de Rafelbunyol van signar durant el Ple d’ahir la seua adhesió al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana (https://www.dogv.gva.es/datos/2016/05/13/pdf/2016_3365.pdf): un compendi de normes i pautes de conducta a acatar per alts càrrecs d’entitats públiques, que tenen com a objectiu millorar la qualitat democràtica a través d’un major control del poder polític, la prevenció de la corrupció i la (re)generació dels vincles de confiança entre les institucions i la ciutadania.

Mitjançant aquesta adhesió, individual i voluntària, cadascun dels i les membres de la corporació municipal adopta el contingut del Codi i es compromet a actuar amb integritat, exemplaritat i transparència en l’exercici de les seues funcions.

Com destaca Fran López, alcalde de Rafelbunyol: “és imprescindible que les persones que representem a la ciutadania en els nostres llocs i que estem al capdavant de les institucions públiques siguem diligents, íntegres, honrades i responsables amb la nostra manera d’actuar des del nostre càrrec públic”, mentre que Alicia Piquer, portaveu de Socialistes Rafelbunyol, insisteix que: “per a l’equip de govern els valors democràtics i principis ètics són els preceptes fonamentals que guien el nostre treball com a responsables públics. La nostra adhesió personal al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana és una mostra més del nostre ferm convenciment del comportament exemplar que ha de marcar el dia a dia dels i les representants públics”.

Per part seua, Miguel Saborit, portaveu del Partit Popular de Rafelbunyol, assegura que “l’adhesió dels membres que la nostra formació al Codi de Bon Govern suposa un instrument de garantia del bon comportament en l’exercici de les nostres funcions, mitjançant el qual millorar la qualitat democràtica”.

“Des de Compromís per Rafelbunyol pensem que als representants polítics se’ns ha d’exigir exemplaritat i que millor que demostrar-ho adherint-nos personalment al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana” declara Mario Carrera, portaveu del grup municipal. “Un Decret que dóna resposta a la ciutadania, un text en què afirmem la nostra subjecció a la Llei, el respecte als drets humans, la igualtat entre homes i dones, el compromís per la defensa de la llengua pròpia, la transparència, la rendició de comptes i molts més valors democràtics i socials, amb els quals sempre ens hem identificat i que formen part intrínseca del nostre ideari polític” ha afegit el regidor.

Finalment, Asunción García, portaveu de Cs Rafelbunyol, apunta a la necessitat del grup municipal per a adherir-se al Codi de Bon Govern de la Generalitat: “Ara més que mai, per la crisi provocada per la Covid-19, hem de donar exemple a la ciutadania i promoure la millora de la qualitat democràtica. És la nostra obligació com a representants públics promocionar l’exemplaritat i la responsabilitat, complint les normes i generant confiança a la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 9 =