25n
25N
25N

El músic xiriveller Rafael Serralet serà el pregoner de les Festes de Xirivella 2019

El guitarrista internacional farà de mestre de cerimònies al seu poble natal

El músic xiriveller Rafael Serralet serà el pregoner de les Festes de Xirivella 2019
30/08/2019 -

El músic xiriveller i guitarrista internacional, Rafael Serrallet, és enguany l’encarregat d’oficiar el pregó institucional que donarà inici a les Festes Majors de Xirivella 2019. L’acte, que se celebrarà a l’esplanada frontal de l’Ajuntament, a la Plaça de la Concòrdia, està programat per a aquest dissabte a les 23h i inclourà un espectacle musical a càrrec del mateix Serrallet.

L’artista, que viu a cavall entre València i Malàisia, assegura que “els pobles els fan les persones” i, tot seguit, afegeix: “ací, a Xirivella, tinc les meues arrels i les persones que més estime”. Serrallet, de 48 anys, recorda amb nostàlgia aquella altra Xirivella “envoltada de camps i séquies” i conclou amb una afirmació pròpia de qui passa grans temporades a l’altra cara del planeta: “trobe a faltar la botifarra del meu poble.”

Serrallet és un guitarrista clàssic, doctor en Música per la Universitat Politècnica de València i diplomat d’Estudis Avançats en pedagogia musical per la UNED. Vinculat sempre a Xirivella, el 1991 va fundar l’Escola Municipal Coral ‘Andarella’, animant els xiquets i les xiquetes a unir-se’n i fent que a poc a poc l’associació augmentara el nombre d’inscrits. Avui dia continua funcionant amb un nombre important d’alumnes.

Serrallet s’ha prodigat pels escenaris de tot el món. Entre d’altres, ha actuat al Lincoln Center de Nova York, la National Gallery d’Ottawa o el Mozart Music Hall de Sao Paolo. I ha realitzat concerts amb orquestres com ara la Filharmònica d’Ucraïna o l’Orquestra Simfònica Nacional de Panamà. El guitarrista xiriveller compagina les seues activitats com a concertista amb la direcció de l’Institut Internacional de Música Ibèrica. L’any 2010 l’Ajuntament de Xirivella li va atorgar el premi “Homenatge a la nostra gent”, un reconeixement a la seua trajectòria artística.

En aquesta cinquena edició del Pregó Institucional participarà també l’alcalde de la localitat, Michel Montaner. El primer edil crida la gent “a participar massivament i a contagiar-se de l’esperit fester que aquests dies inundarà Xirivella”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 13 =