caixa popular

Radar i modificació de la coordinació semafòrica en l'eix Perez Galdós i Giorgeta

Radar i modificació de la coordinació semafòrica en l'eix Perez Galdós i Giorgeta
03/08/2017 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que ja està en funcionament el nou radar instal·lat a l’avinguda de Pérez Galdós amb l’objectiu de pacificar la circulació en un dels eixos amb més trànsit rodat de la ciutat, el que conformen aquesta avinguda i la de Giorgeta. Precisament en aquest entorn, el consistori també ha modificat la coordinació semafòrica per incidir en una necessitat reivindicada durant molt de temps pel veïnat de la zona, la de calmar el trànsit i augmentar la seguretat viària. De fet, és una petició expressa del col·lectiu Fora Túnel de Pérez Galdós i, a més, forma part del decàleg de mesures a què es va comprometre la Regidoria per “humanitzar l’avinguda”.

Grezzi ha explicat que “és important escoltar les reivindicacions veïnals i treballar per donar-los resposta” i ha destacat que “la pacificació del trànsit és, a més, una aposta estratègica del Govern de la Nau per poder aconseguir un nou model de mobilitat sostenible en tota la ciutat, inclòs un eix tan transitat com el de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta”.

Amb l’objectiu de calmar el trànsit en aquest punt de la ciutat des del passat mes de juliol s’ha encetat una actuació municipal que va començar, després de mesos d’estudis realitzats pel Centre de Gestió de Trànsit, amb la modificació de la coordinació semafòrica, una mesura que s’ha aplicat amb èxit en diverses vies de la ciutat en horari nocturn.

Grezzi ha explicat que els vehicles motoritzats ara es veuen obligats a realitzar entre 12 i 22 segons més de parada en semàfors en horari nocturn; d’un a 4 segons més, en horari diürn, i de 6 a 12 segons més en hores punta diürnes. “Amb aquest xicotet increment del temps de recorregut de l’eix, quasi imperceptible per a les persones conductores, hem abaixat la velocitat màxima en aquest eix viari entre 9 i 17 quilòmetres per hora i, ara, en cap moment del dia se superen els 50 km/h, que és el màxim permés dins de ciutat”. Aquestes dades són especialment importants atenent a la informació de la Direcció General de Trànsit, que indica que en un atropellament a 64 km/h el 85 % dels vianants mor; a 40 km/h el percentatge és del 45 %, mentre que el 50 % queda ferit; a 30 km/h el 5 % dels vianants mor, el 65 % resulta ferit i el 30 % ix il·lés. “És evident i les dades ho corroboren que pacificar el trànsit no sols redunda en una major sostenibilitat en la mobilitat urbana sinó que també contribueix dràsticament a millorar la seguretat viària”, ha explicat Grezzi.

A la modificació de la coordinació semafòrica la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha sumat ara la instal·lació d’un radar a l’avinguda de Pérez Galdós, al seu pas pel carrer del Mestre Guerrero. Un altre estudi realitzat pel Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València indica que és en aquest punt, a l’eixida del pas inferior de l’avinguda en direcció cap a Campanar, on es registra un major increment de la velocitat per part dels vehicles motoritzats.

“Amb la col·locació d’aquest radar volem conscienciar sobre seguretat viària, recordar la velocitat màxima permesa i alhora indicar la velocitat real a què circulen els vehicles”, ha destacat Grezzi. Aquest tipus de radars té una aplicació interessant en les zones especialment sensibles, ja siga per la proximitat als centres escolars o a àrees molt transitades, dues condicions que en aquest cas es compleixen.

A la ciutat de València hi ha uns altres dos radars d’aquest tipus: un, a la Ronda Nord; l’altre, en la Ronda Sud. La novetat del nou radar és que passa del color verd al roig quan la velocitat a què circula un vehicle sobrepassa la permesa, els 50 km/h. D’aquesta forma la crida d’atenció als conductors és molt més clara.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 11 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris