25n
25N
25N

Què suposen les Falles per a tu?

Enguany 2017 és un any molt especial per al món faller gràcies a la declaració del Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. El primer de molt tal com ens va comentar el president de JCF, Pere Fuset. És cert però avui m’agradaria posar l’accent per a les persones, els veïns i les veïnes que no viuen les falles des de dins.

És clar que les Falles són dues setmanes intenses que suposen un canvi en els nostres carrers, una gran afluència de gent i també moltes revetles pels barris. És complicat conciliar el treball amb la festivitat i a vegades açò mateix és el que provoca cert rebuig per part de la societat.

A tots ells, m’agradaria que ens parem un segon en l’altre costat. La Mascletà, un autèntic espectacle, una indústria valenciana que ha triomfat al llarg de tothom. La indumentària valenciana, tota una autèntica obra d’art i una part essencial de la nostra història. Per descomptat, no puc deixar de costat aqueixos monuments. Sàtira 100% valenciana, crítica, on els valencians ens riem de tot en autèntiques obres d’art faller para com la tradició dicta cremar-les en el foc el dia de San José.

Aquest últim punt sorprèn molts turistes. Per què cremeu les falles? És l’essència de la nostra festa i per als quals no ho coneixen, les falles no acaben el dia de San José. Les Comissions falleres de tota la Comunitat i de qualsevol punt del mapa, segueixen treballant cada dia de l’any per la nostra festa.

I és que açò últim ho afirme com a faller que viu cada acte amb passió. Viure les falles des de dins és una cosa que hauríem de viure tots els valencians com a mínim una vegada en la vida. Les falles han sigut declarades Patrimoni de la Unesco i és per tot el que representen. Són part de la nostra història, la nostra cultura, la nostra tradició i sens dubte, hem de seguir treballant cada dia perquè seguisquen sent aqueix tresor que tenim els valencians.

En una comissió fallera pots veure i sentir la passió amb la qual cada membre de la comissió sent les festes. Les falles no es resumeixen en revetles i seria molt injust quedar-se amb aqueixa sensació. Des de la Crida fins a la cremà, cada acte faller guarda un moment especial. L’ofrena, la plantà, les cercaviles o la recollida de premis.

Per descomptat en aquesta festa no poden faltar els màxims protagonistes de la festa de cada comissió: el President, la Fallera Major, president infantil i la fallera major infantil. Ells són els encarregats de representar a la seua falla en innombrables actes i sens dubte, el seu lliurament a la nostra festa és admirable.

Ara que amb prou faenes falten uns dies per a viure la setmana gran de la festa, us anime a tots i a totes a eixir al carrer, a recórrer cadascun dels monuments de la nostra ciutat, barris i pobles i a contagiar-nos d’aquesta festa que encara que ha sigut declarada enguany, tots en el cor sabíem que era tot un autèntic patrimoni de tots.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − sis =