25n
25N
25N

Aforament del 75% i mobilitat entre províncies, les mesures de la Comunitat Valenciana per a la fase 3

Coneix què es pot fer i què no a la Comunitat Valenciana després de publicar-se la nova normativa per a la fase 3

Aforament del 75% i mobilitat entre províncies, les mesures de la Comunitat Valenciana per a la fase 3
13/06/2020 -

A partir del dilluns, 15 de juny, la Comunitat Valenciana passa a la fase 3. La Generalitat Valenciana recupera les competències i, per tant, el president Ximo Puig ha anunciat el nou decret amb tot el que es podrà fer durant aquesta fase. En línies generals, la Comunitat Valenciana ha apostat per ampliar l’aforament en el sector del comerç, la cultura, l’hostaleria i l’oci, així com permetre el desplaçament entre les províncies. A continuació, detallem què es pot fer i què no en la fase 3.

En primer lloc, s’eliminen les franges horàries, i es permetrà la mobilitat entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana. De moment, caldrà esperar fins al 21 de juny, quan finalitze l’estat d’alarma, per a poder desplaçar-se a altres comunitats autònomes. Això sí, l’ús de les mascaretes serà obligatori sempre que no es puga respectar la distància de seguretat, que es redueix a 1,5 metres.

Altres mesures de flexibilització social estan relacionades amb la celebració d’esdeveniments. Així, es permetran els vetlatoris amb límit de 50 persones en espais a l’aire lliure i de 25 en espais tancats, sempre que no se supere el 75% de l’aforament; mentre que per a les cerimònies nupcials es fixa un aforament del 75%, el mateix que per als llocs de culte.

Respecte a l’àmbit educatiu, les escoles de 0 a 3 anys i el cicle d’Infantil podrà reprendre les classes presencials a partir del 19 de juny. Així mateix, en Primària, Secundària i Batxillerat es permetrà les tutories presencials i la realització d’activitats escolars, així com el reforç en grups reduïts per a l’alumnat que es presente a les proves d’accés a la universitat. Finalment, es reprenen les pràctiques presencials per a l’alumnat universitari.

A més, a partir del 15 de juny, es reobrin els parcs recreatius infantils; les escoles d’estiu amb un 75% de l’aforament i un màxim de 250 persones a l’aire lliure i 100 en interior; així com les piscines municipals, comunitàries i d’hotels amb un 75% de l’ocupació. En aquest punt, la normativa especifica que no es podrà fer ús de les fonts d’aigua.

Així mateix, es reobrin els zoològics, aquaris i fires d’atraccions amb un 75% de l’aforament i les visites guiades turístiques podran realitzar-se amb un màxim de 20 persones.

Ampliació d’aforament en comerços, bars i hotels

D’acord amb el decret de la normativa per a la fase 3, publicat hui en el DOGV, s’augmenta l’aforament a l’interior dels comerços fins al 75%, de la mateixa manera que en els locals dels centres comercials, això sí, l’aforament serà del 60% per a les zones comunes. Així mateix, els mercats ambulants podran instal·lar el 75% dels llocs.

Eixe 75% de l’aforament també es permetrà a l’interior de bars, restaurants i cafeteries, a més de permetre el consum en barra amb una distància d’1,5 metres entre clients. A més, les terrasses podran ocupar-se al 100%, mantenint una distància de 2 metres i en grups no superiors a 20 persones; mentre que es permetrà l’obertura de discoteques i locals d’oci nocturn amb un terç de la seua ocupació i sense poder fer ús de la pista de ball, que sí que es podrà utilitzar per a la col·locació de taules.

Finalment, els hotels podran arribar al 75% de l’ocupació i fer ús de les zones comunes, també amb un 75% de l’aforament; i els salons de joc i cases d’apostes reobriran amb un 50% de l’aforament.

Cultura i esport

Quant al sector cultural, les sales de les biblioteques tindran un aforament del 75%, igual que els museus i monuments – amb un màxim de 20 persones per grup – i cinemes, teatres, circs i auditoris amb un màxim de 800 persones en espectacles a l’aire lliure. Respecte a les places de bous, es permetrà un 50% de la seua ocupació i un màxim de 800 persones.

A més, es permetrà la pràctica esportiva a l’aire lliure en grups de fins a 50 persones i l’ús d’instal·lacions esportives i piscines cobertes amb un 1 usuari per cada 4 m². No obstant això, no es permetrà la realització d’esdeveniments o espectacles esportius en els quals participen, alhora, més de 20 persones esportistes en instal·lacions tancades i més de 30 en instal·lacions obertes.

Finalment, el transport de turistes en embarcacions no podrà superar el 75% de l’aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + nou =