25n
25N
25N

Fase 1 de la desescalada: Quines activitats es podran fer a València?

Coneix totes les activitats permeses durant la Fase 1 de la desescalada a la Comunitat Valenciana

Fase 1 de la desescalada: Quines activitats es podran fer a València?
08/05/2020 -

Què es podrà fer en la Fase 1 és una de les preguntes més freqüents en aquests dies. I és que el pròxim 11 de maig, la Comunitat Valenciana entra en la primera etapa de la desescalada, sempre que reba el vistiplau del Ministeri de Sanitat. Una nova fase en la qual es permetran desplaçaments per a visitar a familiars i amics, però també significarà l’obertura de comerços i bars, encara que amb estrictes mesures de seguretat i una reducció en l’aforament amb l’objectiu d’evitar un repunt de contagis per Covid-19.

Sens dubte, una de les principals novetats en aquesta fase és que es permetran els desplaçaments per a visitar a familiars i amics, sempre que es troben en la mateixa província i no pertanguen a grups de vulnerabilitat, perquè no serà fins al 22 de juny quan es permeta viatjar a altres províncies o comunitats autònomes. Així mateix, començaran els primers contactes socials, ja que es podran fer reunions de fins a deu persones, això sí, mantenint els dos metres de distància de seguretat.

No serà l’única novetat. Els comerços a la menuda de fins a 400 metres alçaran la persiana, i es podrà anar a comprar sense cita prèvia, encara que tindran un límit d’aforament del 30% i hauran de posar en marxa unes estrictes normes d’higiene, com desinfectar els emprovadors i les mateixes peces després de cada ús, desinfectar el local dues vegades al dia o fer ús de la mascareta si no es pot garantir una distància de seguretat de 2 metres. Així mateix, les persones majors de 65 anys tindran prioritat horària. Per als centres comercials encara caldrà esperar fins a la Fase 2.

Una altra de les activitats que es podran fer durant la Fase 1 serà visitar museus, amb aforament limitat, així com practicar turisme actiu i de naturalesa, en grups de fins a 10 persones, sempre que no es canvie de província. A més, en l’àmbit cultural, estaran permesos els actes de menys de 30 persones en llocs tancats, i de menys de 200 persones si romanen assegudes i mantenint la distància de seguretat. Finalment, les biblioteques oferiran el servei de préstecs, i també de lectura amb limitació d’aforament.

Quan podrem anar als bars és una altra de les preguntes que més es repeteix. Doncs bé, en aquesta Fase 1, ja es podrà fer ús de les terrasses, que tindran un aforament del 50%. Les normes de desinfecció seran més exigents. Així, s’obligarà a la desinfecció de les condícies sis vegades al dia, a la neteja de les taules cada vegada que siguen ocupades per clients nous, i no es podran utilitzar ni cartes ni tovallons. Finalment, haurà d’haver-hi una distància entre taules de dos metres.

Respecte a la celebració de cultes i enterraments, les misses i cerimònies es podran oficiar amb un terç de l’aforament com a màxim, mentre que els vetlatoris i enterraments es podran realitzar amb un aforament de fins a 15 persones a l’aire lliure o 10 en interior.

Per últims, els hotels tornaran a obrir, encara que mantenint tancades les zones comunes; i els mercats ambulants hauran de guardar una distància mínima entre llocs i amb una afluència màxima de la tercera part de l’aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 11 =