caixa popular

Que l'arbre no els impedisca veure el bosc!

05/02/2018 -

Aquesta mateixa setmana la Plataforma Forestal Valenciana rebutjava la reforma de Llei Forestal proposta per Podemos, “per no abordar una millora efectiva en la gestió forestal”. Modificacions puntuals d’una llei antiga que no s’adapta al marc institucional ni jurídic actual. Obvia totes les disposicions legals, nacionals i europees, la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Augmenta la càrrega burocràtica a propietaris forestals i les obligacions legals a l’administració local, sense cap tipus de contraprestació econòmica.

No s’inclouen aspectes claus com l’estructura administrativa, el Centre de la Propietat forestal, l’accés i ús públic, ni nous enfocaments a la lluita contra els incendis. No va ser sotmesa a informes jurídics, no està coordinada amb altres lleis que es tramiten, com la Llei Agrària. Però l’acusació més greu de totes, és que per al seu debat no s’iniciara un procés de consens entre tots els agents polítics i socials, amb l’objectiu de conservar els espais forestals de la nostra Comunitat Valenciana.

En ple segle XXI un partit democràtic no hauria d’aplicar el corró amb mesures autoritàries, i passar per sobre d’opinions i criteris molt més formats i professionals que el seu. No hi hauria de, perquè ni els ciutadans ni el mitjà forestal li’l mereixen.

Davant tal responsabilitat, des de Ciutadans estudiem la llei en profunditat, organitzem reunions amb experts locals i internacionals. La nostra naturalesa ens porta a esprémer fins a l’última gota de la bona voluntat negociadora de les parts per a arribar a consensos. El nostre objectiu sempre és aconseguir acords, en aquest cas sobre les mesures més eficients per a gestionar el sòl forestal, els criteris de gestió sostenible en els boscos, establir un sòl verd o gestionar de forma eficient les subvencions que els propietaris privats reben per a cuidar les seues muntanyes. Uns altres, davant la mateixa responsabilitat han preferit compondre la seua òpera primera, encara que sonara tan desafinada que posara en contra seua a les principals associacions, plataformes i professionals del sector.

Senyores i senyors de Podemos, els agents socials convidats a aquesta comissió presten el seu temps i el seu bon criteri per un ben social, i com tal hauria de ser utilitzar-se eixe esforç en pro de fer una llei forestal justa i eficient, i no una campanya publicitària en la qual alguns només cerquen promocionar-se.

Deixen que aquests col·lectius i professionals ocupen un lloc central en aquesta gestió. Acompanyen-nos a veure el mitjà forestal en primera fila. Tornen a asseure’s amb aquests professionals; tornen a obrir eixa taula de diàleg; tornen a deixar-se orientar per aquells que cada dia conviuen amb un mitjà que per a molts resulta hostil; tornen a posar totes les seues capacitats d’escolta i negociació, per a obtenir amb tot açò una llei que represente els interessos —no solament dels seus votants— sinó de tots els ciutadans que fan ús d’una manera o una altra d’eixe mitjà. Pel ben del medi ambient…, pel bé de tots… no deixen que l’arbre de la seua autosuficiència els impedisca veure el bosc!


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris