25n
25N
25N

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Quart de Poblet va desenvolupar 208 activitats en l'àmbit educatiu en 2017

Aquest servei municipal ha realitzat 81 atencions individuals a persones afectades per conductes addictives i/o familiars

16/01/2018 -

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Quart de Poblet, dependent de la Regidoria de Benestar Social, que dirigeix Maite Ibáñez, ha desenvolupat durant 2017 un total de 208 activitats en l’àmbit educatiu, la qual cosa suposa un increment del 25,3% en el volum d’activitats, dins d’aquesta àrea, respecte a l’any anterior.

Del total d’iniciatives, 50 corresponen a la xarrada sobre riscos i potencialitats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC); 38 han format part del programa “D k vas?. No et pikes amb els drogues”; 32 s’han desenvolupat en el marc del taller d’habilitats per a la vida; 24 s’integren en el programa “PREVTEC” de prevenció de les addiccions tecnològiques”; 17 han estat relacionades amb la xarrada sobre addicció al mòbil i els riscos dels videojocs; 15 s’engloben en el taller de begudes saludables; 10 en el programa “LUDENS”, i 8 més han sigut xarrades informatives sobre drogues.

Finalment, s’han realitzat 4 activitats dins del programa “PREVENTIC de prevenció del consum de substàncies estupefaents”; altres 4 que dins del programa “Passa la vida”; 3 més de formació “Salut en Curs”; i altres 3 de “Unplugged”. El 66,3% del treball realitzat en centres educatius s’ha desenvolupat en l’IES La Senda, l’IES Riu Túria i el CIFP Faitanar.

D’altra banda, en l’àmbit familiar s’han dut a terme tres accions principals: una xarrada sobre riscos i potencialitats de les TIC amb l’AMPA del col·legi Ramón Laporta, i dos cursos online de l’Aula Virtual de la FAD, “En família” i “En família: aprofundint”. També s’han organitzat quatre accions de prevenció comunitària. Entre elles es troben la campanya del “Dia Mundial sense Tabac”; un taller sobre com ens afecta el consum d’alcohol que va tenir lloc en la Fira d’Associacions; la campanya “Llum verda a la responsabilitat”, que es va desenvolupar durant festes locals; i els tallers de begudes saludables en Fireta de Nadal. A més, s’ha impartit una acció de Prevenció Selectiva amb el Curs de Jóven Oportunitat, que coordina l’Àrea de Joventut, dirigida per Consue Campos.

Quant a les atencions individuals, la UPCCA ha assistit a 81 persones afectades per conductes addictives (12 joves) i/o als seus familiars. Dels xics i xiques atesos, tots tenien problemes amb el consum de cànnabis i una d’elles amb l’addicció al telèfon mòbil.

Finalment, s’ha aprovat l’esborrany del V Pla Municipal de Drogodependències i altres trastorns addictius que serà treballat en la Comissió de Prevenció de Drogodependències al llarg del 2018.

Per a conèixer més sobre el treball de la UPCCA o realitzar qualsevol consulta, es poden dirigir a ella a través de Facebook i Twitter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − quinze =

bombers
Valencia activa