caixa popular

L'Ajuntament de Quart de Poblet trasllada a la Biblioteca documentació municipal de la guerra civil

Els fons estan pendents del seu estudi i catalogació

L'Ajuntament de Quart de Poblet trasllada a la Biblioteca documentació municipal de la guerra civil
22/01/2018 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha traslladat a la Biblioteca Pública Municipal Enric Valor la documentació que custodia el consistori, datada entre 1936-1939 i relativa al període de la guerra civil en el municipi.

Aquesta acció, desenvolupada des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, que dirigeix Cristina Mora, en el marc de les accions de la Comissió Municipal de Memòria Històrica, forma part de les mesures destinades a la protecció, descripció, identificació i difusió dels documents de la memòria democràtica valenciana, tal com estableix la recentment aprovada Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana.

Es tracta de documentació fragmentària, ja que no es conserven íntegrament els documents i expedients de tot el període, i de caràcter fonamentalment administratiu municipal (factures, registres documentals d’entrada i eixida, pressupostos municipals, etc.), entre la qual no figuren expedients personals. Es desconeix com va poder conservar-se, atés que l’arxiu municipal va ser cremat durant la guerra, de manera que la seua existència és de gran valor per al coneixement del desenvolupament de la guerra en el municipi.

Per la seua naturalesa i datació, aquest tipus de documentació és constitutiva del patrimoni documental i bibliogràfic local de l’època, per la qual cosa l’interés de l’Ajuntament és assegurar la seua conservació.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris