25n
25N
25N

Quart de Poblet acull la V jornada d'experiències d'Aprenentatge Servei

Per tercer any consecutiu es convoquen ajudes per als centres i entitats que desenvolupen aquest tipus de projectes de servei a la comunitat

Quart de Poblet acull la V jornada d'experiències d'Aprenentatge Servei
10/03/2020 -

Quart de Poblet va acollir, el dissabte 7 de març, la V jornada d’experiències d’Aprenentatge Servei (ApS) de la Comunitat Valenciana, impulsada pel Grup Territorial ApS de la CV, organitzada pel CEFIRE d’Inclusiva de la CV al costat del CEFIRE de Torrent i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quart de Poblet.

Sota el lema “Construïm comunitat amb tu”, es va dur a terme una jornada formativa, en la qual es van intercanviar reflexions i experiències relacionades amb l’Aprenentatge Servei dins de la Comunitat Valenciana i a la qual van acudir quasi 140 persones, entre professorat i altres col·lectius interessats a desenvolupar aquest tipus de metodologia que lluita contra la intolerància, el racisme i la injustícia.

La jornada va comptar amb la ponència marc de Vicente Manzano Arrondo, professor titular de la Universitat de Sevilla que, entre altres qüestions, va relatar les seues experiències de treball quant a l’ApS en els barris de la seua comunitat. A més, durant la segona part de la trobada, que va tindre lloc a Quart Jove, es va realitzar una dinàmica de participació en grups entorn de l’ApS i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Seguint la línia de treball per l’educació dels i les joves i com a Ciutat Educadora i membre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores per l’ApS, l’Ajuntament de Quart de Poblet aposta per la promoció de l’ApS com a metodologia de treball amb joves, convocant per tercer any consecutiu ajudes als centres i entitats que desenvolupen projectes ApS.
Aprenentatge Servei (ApS) és una metodologia educativa que consisteix a aprendre fent un servei a la comunitat. Normalment són iniciatives que es posen en marxa des de l’escola, obrint-se a la comunitat, detectant necessitats i col·laborant amb associacions del barri amb el doble objectiu de millorar la realitat, alhora que l’experiència serveix d’aprenentatge per al grup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa