25n
25N
25N

L'Ajuntament de Quart de Poblet forma al nou personal en igualtat i llenguatge inclusiu

S’ha treballat la transversalitat de gènere i el contingut del III Pla Municipal d’Igualtat entre Homes i Dones

L'Ajuntament de Quart de Poblet forma al nou personal en igualtat i llenguatge inclusiu
27/02/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, des de l’àrea d’Igualtat que dirigeix la regidora Cristina Mora, ha impartit un curs sobre igualtat i llenguatge inclusiu dirigit al personal tècnic dels programes EMPUJU i EMCUJU que s’ha incorporat recentment al Consistori.
Durant la primera part d’aquesta formació s’ha dut a terme un treball de sensibilització, explicant els conceptes bàsics relacionats amb la igualtat, com els estereotips de gènere, els rols i la divisió sexual del treball.

En la segona part, els treballadors i treballadores han conegut, d’una banda, la transversalitat de gènere, un terme que fa referència a la responsabilitat de tots els poders públics en l’avanç de la Igualtat entre dones i homes; i per un altre, el contingut de l’III Pla Municipal d’Igualtat entre Homes i Dones. Tenir coneixement de tot això permetrà al personal de les diferents àrees millorar la seua eficiència i augmentar les seues habilitats a l’hora d’adoptar noves metodologies de treball en el seu futur.
Així bé, s’ha explicat el marc normatiu actual i els diferents protocols que existeixen a l’Ajuntament en matèria d’igualtat i ús de llenguatge inclusiu i no sexista. En aquesta línia, s’ha tractat l’impacte negatiu que el llenguatge sexista produeix en la societat, posant l’accent en els efectes que té el mateix en la discriminació de les dones. A més, s’han analitzat les principals manifestacions d’aquest en la llengua mitjançant exemples quotidians.

D’altra banda, s’han treballat estratègies per a fer front a aquest model social i de llenguatge, presentant diferents opcions per a utilitzar el llenguatge inclusiu en el nostre dia a dia, tant en el treball com en altres àmbits. D’aquesta manera, s’ha posat en relleu l’ús d’un llenguatge igualitari i no discriminatori en el si de l’Administració Pública, ja que la comunicació amb la ciutadania és constant i hauria de servir com a exemple de bones pràctiques.

El taller ha tingut lloc a la Casa de la Dona i ha estat impartit per Carla Llovet Martínez, antiga alumna en pràctiques a la Casa de la Dona i estudiant de segon curs del Màster Universitari en Gènere i Polítiques d’Igualtat per la Universitat de València. Amb aquesta acció Quart de Poblet continua demostrant que es troba al capdavant de la lluita per la igualtat de gènere complint amb l’agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 2 =

bombers
CCCC
bombers