25n
25N
25N

Quart de Poblet treballa per a trencar estereotips amb un curs de lampisteria per a dones

Quart de Poblet treballa per a trencar estereotips amb un curs de lampisteria per a dones
15/06/2017 -

El curs d’Operacions de Lampisteria i Calefacció-Climatització Domèstica, dirigit exclusivament a dones i homologat a nivell europeu, que va iniciar l’Ajuntament de Quart de Poblet el passat mes de febrer, ha culminat amb la realització d’un mòdul d’igualtat, organitzat per la Casa de la Dona, en el qual les alumnes han conegut de primera mà com desmuntar mites en el sector en el qual s’han format, altament masculinitzat, com trencar amb els estereotips de la segregació

laboral, el llenguatge igualitari i conceptes com a sostre de cristall, sòl pegajoso o discriminació positiva, entre uns altres. Es tracta d’una acció formativa subvencionada pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) i coordinada des de les Regidories d’Ocupació i Promoció Econòmica, i Igualtat, que dirigixen Juan Medina i Cristina Mora, respectivament.

La regidora d’Igualtat, Cristina Mora, s’ha reunit amb les dones participants en el curs per a conèixer les seues impressions i les seues propostes de millora, ja que a més de la formació teòrica han realitzat pràctiques no laborals en empreses, a les quals en cap moment se’ls va notificar que es tractava de dones precisament per a evitar situacions de discriminació de partida. Encara que han coincidit que es tracta d’un “món d’homes” en el qual és difícil entrar, també s’han quedat amb la part positiva i amb el bon acolliment que han tingut per part d’alguns clients i clientes. De fet, han viscut situacions com ser rebudes en una casa amb un: “per fi, una dona lampista”. D’igual forma, han detectat que en certs casos es valora més el fet que les dones solen ser més perfeccionistes i meticuloses, i així li ho han fet saber.

Cristina Mora ha destacat que amb esta iniciativa “l’Ajuntament ha volgut destruir estereotips, facilitant a dones una formació en sectors professionals en els quals estan infrarrepresentades i, alhora, proporcionar-los noves oportunitats d’inserció laboral, empoderarles i contribuir a incrementar la seua seguretat i la seua capacitació a l’hora de buscar un treball”. De fet, finalitzar la formació fa que reben el certificat de professionalitat del Servef, que acredita que qui el posseix té les competències per al desenvolupament d’este perfil professional a nivell europeu.

La durada del curs ha sigut de 520 hores i la formació inclou replanteig, preparació, manipulació i assemblatge de canonades; prevenció de riscos, seguretat laboral i mediambiental en la instal·lació d’aparells i canonades; instal·lació i manteniment d’aparells sanitaris o instal·lació d’aparells de calefacció i climatització, així com orientació laboral, medi ambient i igualtat i autoocupació. Al mateix temps, es realitzen 160 hores de pràctiques no laborals en empreses. Des del Centre d’Ocupació i Desenvolupament es gestiona el contacte amb empreses, amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral de les alumnes participants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

bombers
bombers