25n
25N
25N

Les joves de Quart de Poblet s'apoderen en el taller "Camí a casa vull ser lliure, no valenta"

Les joves de Quart de Poblet s'apoderen en el taller "Camí a casa vull ser lliure, no valenta"
18/11/2020 -

Una dotzena de joves de Quart de Poblet van participar en el taller “Camí a Casa vull ser lliure, no valenta”, organitzat pel Consell de la Joventut amb la col·laboració de l’Ajuntament. Amb aquesta jornada es va donar inici a les activitats organitzades entorn del Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra la dona, que se celebra cada 25 de novembre.

Impartit per l’associació Fractals, aquest taller de tres hores té per objectiu treballar l’apoderament de les dones per a habitar l’espai públic. Per això es va abordar la temàtica de l’urbanisme des d’una perspectiva de gènere per a sensibilitzar i afavorir l’apoderament de les dones per a transitar als carrers de la seua pròpia ciutat.

Amb un marcat caràcter participatiu, l’activitat parteix de les mateixes experiències i pors experimentades per les participants quan es mouen en els espais públics. Articulada entorn de tres eixos, va arrancar amb una formació de tipus teoricopràctic, després de la qual va poder realitzar-se un “passeig conscient” pel municipi.

Una vegada treballades totes dues parts, es va poder finalitzar amb una reflexió vinculada amb els continguts abordats i que va resultar en el disseny d’un mapa en el qual les participants van plasmar les seues conclusions i opinions sorgides durant tota la sessió.

Activitats 25N

Les activitats continuaran el dijous 19 amb la clowferencia “Qui bé et vol et farà riure”, d’Amaia Pérez Marín, on es tractarà la qüestió de la violència de gènere amb dos grups ja existents, les alumnes d’Alfabetització i Aules d’Espanyol de la Lliga Espanyola d’Educació i la classe de tertúlia literària de l’EPA. Aquesta jornada que es repetirà el 30 de novembre, aquesta vegada, amb el grup d’Apoderament de Casa de la Dona.

L’acte institucional, obert a tota la ciutadania, se celebrarà el 25N a les 11 hores en la pista esportiva enfront de la biblioteca pública municipal. Acompanyarà la lectura del manifest l’actuació de Xarxa Teatre “XX:Florera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 5 =