25n
25N
25N

Quart de Poblet suma un "camió sostenible" a la flota de recollida de residus

La grúa y la caja compactadora funcionan con una batería eléctrica

Quart de Poblet suma un "camió sostenible" a la flota de recollida de residus
31/07/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha incorporat un innovador camió a la flota de vehicles per a la recollida de residus que permetrà reduir l’emissió de CO2 i la contaminació acústica. L’alcaldessa Carmen Martínez al costat del regidor de Transició ecològica i canvi climàtic i Desenvolupament urbà sostenible, Juan Medina, van recepcionar el 31 de juliol el nou vehicle que es destinarà a la recollida diària de residus orgànics.

El camió funciona amb un motor amb gas natural comprimit GNC com a combustible, mentre que la caixa compactadora i la grua són elèctriques. Això significa que durant la maniobra de recollida del fem, el camió romandrà aturat i la grua funcionarà amb la bateria, reduint les emissions de gasos contaminants i d’efecte d’hivernacle, així com les molèsties ocasionades pel soroll del motor.

Es tracta d’una tecnologia molt nova, que ho converteix en un camió respectuós amb el medi ambient pioner en l’àmbit nacional. A més, la bateria és de càrrega ràpida, requereix tan sols 5 hores, i té una capacitat per a realitzar 2.000 cicles.

El regidor de Transició ecològica, Juan Medina, va explicar que “amb la incorporació d’aquest camió finalitza el pla de canvi i renovació del sistema de gestió de residus. Gràcies a aquest nou vehicle continuem avançant a fer de Quart un entorn més respectuós i sostenible liderant la implementació de polítiques de smartcity”. “A més, amb aquest nou sistema la recollida de residus serà més eficient amb el que es reduirà el temps de recollida”.

El recol·lector té una capacitat de 18 metres cúbics i el mecanisme de la grua s’ha col·locat, després de diferents proves, per a millorar la seua maniobrabilitat i facilitar el treball. A més, permet la recollida de càrrega tant de manera vertical com horitzontal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 4 =