25n
25N
25N

Quart de Poblet trenca amb els estereotips de l'amor romàntic

Quart de Poblet trenca amb els estereotips de l'amor romàntic
10/02/2021 -

Davant la proximitat de la coneguda festivitat de Sant Valentí, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha llançat una campanya de conscienciació amb la qual es pretén trencar amb els estereotips que presenta l’amor romàntic. A través de diferents jocs de paraules, es busca posar l’accent en el respecte i l’amor propi com a bases d’una relació sana, acabant amb els mites existents, i buscant l’apoderament de les dones i les relacions horitzontals.

En concret, la campanya de comunicació es basa en sis creativitats, cadascuna centrada en un aspecte concret, que s’han col·locat en els opis municipals distribuïts per tot el poble. Aquests missatges, a més, s’han fet arribar als centres escolars perquè a les aules es treballe sobre aquests conceptes, permetent als i les joves participar i generar un debat sobre aquest tema.

Des de l’àrea d’Igualtat s’ha destacat la importància de conscienciar sobre la idea d’amor, ja que des de la infància s’interioritza que l’únic model vàlid és el d’amor romàntic, propiciant la reproducció de comportaments de parella en el qual la dona és dependent de l’home, basant la seua felicitat a tindre una relació sentimental.

Especialment entre la joventut, però també entre tota la població, aquest model d’amor se sustenta sobre una sèrie de mites que parlen de la gelosia com a demostració de l’amor, de la mitja taronja o de la fal·làcia del canvi per amor.

A través d’aquesta campanya es vol acabar amb la percepció que aquests comportaments són vertaderes proves d’amor perquè, en realitat, són la llavor perquè acaben emergint situacions de violència de gènere. Així, resulta primordial treballar des de la prevenció, especialment quan la violència de gènere en la joventut apareix camuflada sota fórmules que es conceben com a part de l’amor, com pot ser el control, la gelosia o l’aïllament, resultant més complicada la seua detecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =