25n
25N
25N

Quart de Poblet completament reforçat contra la COVID-19

La informació per les xarxes socials és un punt clau per al consistori de Quart de Poblet

Quart de Poblet completament reforçat contra la COVID-19
18/04/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet continua reforçant tots els seus serveis d’atenció a la ciutadania de manera telemàtica així com tots els canals informatius per a tenir ben informats a tots els ciutadans.

D’aquesta manera, entre les mesures més rellevants que ha pres el consistori d’aquesta localitat valenciana, destaca la cura i l’atenció al col·lectiu de persones sordes, el qual té a la seua disposició un nou servei de missatgeria via WhatsApp per a enviar els seus dubtes i qüestions a l’equip de Serveis Socials municipal.

Des del consistori, s’ha demanat a la ciutadania que aquest nou canal de comunicació s’utilitze de manera responsable, ja que per a moltes persones es tracta de l’únic mitjà a través del qual poden posar-se en contacte amb els serveis municipals.

D’altra banda, per a assegurar que es mantenen totes les prestacions socials, l’Ajuntament ha reforçat i augmentat els diferents serveis de benestar social, implantant mesures d’atenció telemàtica. A més, es realitza un seguiment telefònic de persones en situació de risc i s’està en coordinació contínua amb el sistema de teleassistència domiciliària. Aquestes prestacions poden sol·licitar-se cridant al número d’atenció de Serveis Socials.

S’està desenvolupant una ajuda a domicili extraordinària, amb atenció a persones de centres de dia i ocupacionals que ho precisen, així com a persones majors o malaltes que es troben soles i aïllades que requerisquen ajuda per a les compres, recollida de receptes, cuinat, neteja personal o rentada de roba.

L’ajuda psicològica ha estat també una gran aposta per part del consistori de Quart de Poblet, el qual ha destinat a personal municipal a cridar a veïnes i veïns majors de 64 anys amb la finalitat de promoure el benestar personal i psicològic.

Amb aquest nou servei públic extraordinari, coordinat per l’equip tècnic municipal, es vol promoure la salut tant física com emocional i psicològica d’un sector de la ciutadania que pot ser més vulnerable davant el confinament establert amb la declaració de l’estat d’alarma ocasionat per la COVID-19.

Podríem dir que bàsicament les persones han estat i estan sent, la clau principal i el focus d’ajuda més important al qual l’ajuntament de la localitat de l’Horta Oest, ja que a més, s’ha posat en marxa un paquet de mesures socials davant la crisi ocasionada per la COVID-19 amb les quals es reforçaran les prestacions municipals ja existents. Entre aquestes, es troba una nova ajuda econòmica extraordinària, el val setmanal que permetrà a les famílies adquirir productes en un establiment de la localitat.

Es tracta d’una prestació destinada a unitats de convivència amb escassos o inexistents recursos econòmics amb la qual es vol atendre de manera urgent les seues necessitats bàsiques de subsistència durant l’estat d’alarma.

No obstant això, els comerços de la mateixa localitat també han rebut un alleujament per part de l’Ajuntament, ja que aquest amb ajuda de l’Associació de Comerciants de Quart de Poblet, en col·laboració amb l’agència AFIC, està elaborant un llistat d’establiments locals que per ser de primera necessitat, serveis d’urgència o realitzar repartiment a domicili es mantenen oberts durant l’estat d’alarma.

Amb aquesta mesura, el Consistori i ACQ volen minimitzar els desplaçaments de la ciutadania, a més de facilitar el treball d’aquells comerços que continuen la seua labor.

Els processos tributaris eren una de les mesures que més preocupaven i al mateix temps, la població demanava, i d’aquesta manera, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa un paquet de mesures amb l’objectiu de facilitar el pagament dels tributs i taxes municipals i de salvaguardar els drets i interessos de les i els contribuents durant el període d’estat d’alarma i crisi sanitària. Entre les mesures, es troba la suspensió del càrrec de tots els fraccionaments en curs, així com dels terminis de venciment especial que ja s’hagueren aprovat. A més, es prorroga el període voluntari de pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i de la Taxa per Entrada de Vehicles (GUAL). I s’ajorna el cobrament dels rebuts domiciliaris de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i de la Taxa per Entrada de Vehicles (GUAL).

A través del Servei d’Intermediació Hipotecària, creat en 2013 gràcies al conveni subscrit entre la Diputació de València i el Col·legi d’Advocats de València, el consistori atén de manera gratuïta a tots els veïns i veïnes de Quart de Poblet que puguen tenir problemes amb el pagament de la seua hipoteca o la renda de lloguer. Amb això s’assegura l’assessorament jurídic, així com la mediació i intermediació hipotecària i la negociació assistida entre les persones afectades i les entitats bancàries sobre préstecs relatius a l’habitatge habitual, a més de permetre activar totes les possibilitats que ofereix la legislació hipotecària per a evitar els desnonaments de les famílies afectades.

El servei inclou també l’atenció i posada en pràctica de l’activitat d’intermediació i negociació en casos de problemàtiques entre arrendador i arrendatari quan es tracta de l’habitatge habitual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − quatre =

museo prehistoria