25n
25N
25N

Quart de Poblet recobrirà 40 fanals amb una resina plàstica que evita la seua deterioració

L’innovador producte impermeabilitza la base i incrementa la seua resistència oferint una durabilitat d’uns 30 anys

Quart de Poblet recobrirà 40 fanals amb una resina plàstica que evita la seua deterioració
27/08/2020 -

Els comportaments incívics d’alguns veïns i veïnes, especialment els relacionats amb la tinença de mascotes, impliquen unes certes problemàtiques que afecten a tota la població. És el cas de la deterioració diversos fanals del municipi que, a causa de les orines dels gossos, s’han anat corroint fins al punt de poder suposar un perill davant una possible caiguda.

L’Ajuntament de Quart de Poblet, que ja va aprovar una nova ordenança de mascotes amb l’objectiu de vetlar tant per una correcta cura dels animals, com per mantindre el municipi net, va buscar un innovador sistema que solucionara aquesta situació.

Es tracta de l’aplicació d’una resina plàstica que prevé el desgast dels bàculs dels fanals. Un producte que ja va ser utilitzat a la fi de 2019 en seixanta fanals del municipi amb un resultat òptim.

Després de comprovar la seua efectivitat, s’ha iniciat una segona fase de reparació que abastarà un total de 40 fanals. Els treballs van arrancar la setmana del 24 d’agost amb una primera actuació que s’ha centrat en 26 d’elles, les més necessitades de protecció, tant per la seua deterioració, com pel seu emplaçament, ja que estan col·locades en zones de pas a pipi cans i pròximes a centres escolars.

Així, s’ha actuat sobre els carrers Tribunal de les Aigües, Gravador, Clara Campoamor, Paret de Piles i Reverenda Mare Asunción Soler.

El producte utilitzat en aquest treball integral de manteniment impermeabilitza la base dels fanals metàl·lics i repel·leix l’orina dels animals de tal manera que els fanals ni s’oxiden ni veuen perjudicat el seu cablejat intern. A més, el material incrementa la resistència als agents atmosfèrics i ofereix majors beneficis que el metall, com per exemple la seua durabilitat, que s’estima en uns 30 anys.

Aquest procés consta de diverses fases, en primer lloc, es prepara la base del fanal amb un sanejament per a eliminar l’òxid i a continuació es realitza una imprimació per a seguidament col·locar un motle al qual se li injecta la resina plàstica. Finalment, i una vegada ja ha assecat el motle, aquest s’elimina per a escatar i pintar la zona inferior del bàcul amb la condició de donar-li un bon acabat.
Es tracta d’un problema que afecta de manera aleatòria als fanals del municipi, per la qual cosa en la mateixa zona pot haver-hi unes més danyades que unes altres, havent-hi carrers que no s’han vist afectades, per la qual cosa es realitza una labor focalitzada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − cinc =