25n
25N
25N

Quart de Poblet reclama l'elaboració d'una política europea de protecció dels drets LGTBI

El Consistori se suma a la Declaració institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

Quart de Poblet reclama l'elaboració d'una política europea de protecció dels drets LGTBI
28/06/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet s’ha sumant a la declaració institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, redactat per la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP), amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny. El Consistori culmina amb la lectura del manifest la campanya en defensa de la diversitat que, des de la regidoria d’Igualtat, dirigida per la regidora Cristina Mora, s’està realitzant.

El text, aprovat de manera unànime en la junta de portaveus per tots els partits polítics, reclama l’elaboració i aplicació d’una política europea pluriennal de protecció dels drets fonamentals de les persones LGTBI que preste especial atenció a la discriminació múltiple i a la violència l’origen de la qual es troba en l’orientació sexual i en la identitat de gènere.

La Declaració també destaca el paper que juguen els consistoris, una realitat de la qual l’Ajuntament de Quart és molt conscient, sent el primer municipi de la Comunitat Valenciana i el tercer d’Espanya que compta amb un Pla de Diversitat sexual, familiar i de gènere.

Amb motiu d’aquest dia, l’Ajuntament ha penjat la bandera d’arc de Sant Martí que representa al col·lectiu LGTBI a la Casa de Cultura i a la Biblioteca municipal, un gest simbòlic amb el qual es vol visibilitzar a aquest col·lectiu i mostrar el compromís del municipi en la lluita pels drets de les persones LGTBI.

D’igual manera, des de Casa de la Dóna s’ha continuat la campanya en els comerços perquè s’identifiquen com a “espais lliures de LGTBI+Fòbia”.

A més, la Biblioteca municipal ha dedicat el punt de recomanacions infantils a la “Biblioteca de colors”, proposant llibres que tenen per temàtica la diversitat familiar.

Prèviament, el Consistori va celebrar el col·loqui ‘Intercanvi d’experiències entre El Salvador i Quart de Poblet en matèria d’igualtat i drets LGTBI’, en el qual quatre activistes salvadorenques van participar compartint la seua experiència en la lluita contra la discriminació per causa de l’orientació sexual i de la identitat de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =