25n
25N
25N

Quart de Poblet participa en la difusió del projecte europeu YOUROPE

El projecte busca sensibilitzar sobre l’important paper de la Unió Europea en la vida de la ciutadania

Quart de Poblet participa en la difusió del projecte europeu YOUROPE
04/03/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’àrea de Projectes Europeus que dirigeix el regidor Bartolomé Nofuentes, està participant en la difusió i disseminació del projecte europeu YOUROPE. Aquesta iniciativa, que forma part del programa “Europa amb els ciutadans”, va néixer amb el clar propòsit de sensibilitzar a la ciutadania, en general, i a la joventut, en particular, sobre l’important paper que juga la Unió Europea en el nostre dia a dia. A més, el seu objectiu principal era establir un diàleg obert sobre la història de la comunitat i els valors que la representen per a així realitzar un diagnòstic de la situació actual i trobar la manera de fer front a l’euroescepticisme.

El projecte s’ha dividit en diverses fases i jornades, que s’han posat en comú a Brussel·les després de divuit mesos, on s’han tractat aquests temes amb els diferents agents dels vuit països que són socis, entre els quals es trobaven Espanya, Polònia, Grècia, Eslovènia, Bulgària, Itàlia, Xipre i Bèlgica.

Quart de Poblet ha participat en la tercera fase, la de sensibilització, amb la finalitat d’aconseguir la difusió i l’abast més gran possible d’aquest projecte. Per a això està implementant iniciatives de comunicació i disseminació, com la difusió de vídeos amb entrevistes dels i les participants, infografies o fullets. Durant aquest període els i les joves, a través d’activitats a l’aire lliure realitzades a Itàlia i Bèlgica, també han interioritzat el seu rol dins de la Unió Europea.

En la primera fase, que es va desenvolupar a Espanya, Polònia i Grècia, les persones participants van conéixer les tesis euroescèptiques i les seues argumentacions; i en la segona, duta a terme a Xipre, Eslovènia i Bulgària, se’ls va animar a crear espais de diàleg constructiu sobre assumptes comuns europeus, com la seguretat, la immigració o el terrorisme. En aquestes jornades es pretenia millorar les competències cíviques i democràtiques.

La localitat valenciana d’Altea ha estat la impulsora d’aquesta iniciativa que, a través d’EuroAltea i amb l’aprovació de la Comissió Europea, va posar en marxa una xarxa de ciutats europees amb la finalitat d’animar a la joventut a elaborar una retòrica inclusiva pro europea en l’àmbit local i també de respondre a les seues necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 6 =