25n
25N
25N

Quart de Poblet aprova la nova ordenança reguladora de residus domiciliaris

Quart de Poblet aprova la nova ordenança reguladora de residus domiciliaris
30/10/2019 -

Quart de Poblet va aprovar anit en el ple municipal la nova ordenança municipal reguladora de la gestió dels residus domiciliaris i assimilats en el municipi. La proposta ha sigut liderada des de l’àrea de Desenvolupament Urbà Sostenible, que dirigeix Juan Medina, qui va convidar a la resta de grups polítics a formar part de la taula de treball per a la seua configuració.

Aprovada amb el vot a favor de PSOE, Compromís i Podemos, i l’abstenció de Ciutadans i PP, aquesta ordenança té com a objectiu garantir la bona gestió dels residus, durant tot el procés, sense perjudicar la qualitat de vida o la salut humana ni el medi ambient.

Una de les novetats que presenta aquesta ordenança és la futura creació d’un servei gratuït de recollida porta a porta de cartó de comerços i establiments. Aquest sistema de recollida especial està destinat a les activitats que generen cartó de manera que se li facilite una millor gestió dels seus residus. Es realitzarà un calendari de recollida setmanal amb un horari específic atenent qüestions com els horaris comercials.

També es contempla la configuració de taxes establint mecanismes de bonificacions als qui generen menors quantitats de residus, realitzen una correcta separació d’aquests o realitzen autocompost, entre altres accions.

A més, el regidor va aprofitar per a anunciar la creació paral·lela d’una Oficina de prevenció de residus i canvi climàtic, una innovadora figura que servirà de punt de trobada amb la ciutadania recollint els seus avisos i atenent les seues peticions i qüestions. D’igual manera, l’Oficina s’encarregarà de fer el seguiment del correcte compliment de l’ordenança, així com de fer tasques de sensibilització i formació.

Es tracta d’una ordenança que continua complint amb l’agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret els objectius 11 “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, ‘resilents’ i sostenibles”, 12 “Garantir models de consum i producció sostenibles” o el 13 “Adoptar mesures urgents per a combatre el Canvi Climàtic i els seus efectes”.

Auditoria energètica

Continuant amb la temàtica mediambiental, el ple va rebutjar la moció presentada per Ciutadans per a la realització d’una auditoria energètica atés que es tracta d’una actuació que el Consistori ja està realitzant.

Així, Medina va explicar que “a la fi de 2017 ja signem un contracte amb l’Institut de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ÍTACA) de la Universitat Politècnica de València, que incloïa l’auditoria energètica tant dels edificis públics com de l’enllumenat municipal, avaluant les emissions de CO2. De fet, el Pacte dels Alcaldes comportava, entre altres accions, la creació d’un Inventari d’Emissions de Referència (IER) com a part del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS)”.

“Amb això, estem complint amb part de diversos projectes EDUSI, cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) municipal”, va concloure el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 12 =

caixaontinyent
paterna