Quart de Poblet presenta en la fira Efiaqua la seua gestió intel·ligent de l'aigua

Guardar

03102019 Quart-Poblet-Efiaqua
03102019 Quart-Poblet-Efiaqua

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de les àrees de Projectes Europeus, Mobilitat i Gestió de l'Aigua, liderades pel regidor Bartolomé Nofuentes, ha participat en la nova edició d'Efiaqua que es va celebrar de l'1 al 3 d'octubre en el pavelló de Fira València.

Durant la jornada del 2 d'octubre Bartolomé Nofuentes va tindre l'oportunitat d'exposar en el fòrum internacional d'Efiaqua els projectes de gestió eficient i intel·ligent de l'aigua que des de l'Ajuntament de Quart de Poblet s'han executat i es continuen desenvolupant. Aquest fòrum va estar representat per multitud d'actors del sector, des de regants i empresaris fins a administracions, entre altres.

La campanya que des de l'Ajuntament es durà a terme, i que s'ha presentat en la fira, se centra, d'una banda, a sensibilitzar a la ciutadania sobre els beneficis de l'ús de l'aigua de l'aixeta del municipi i, per un altre, a fomentar l'ús de botelles de vidre enfront de les de plàstic. En la fira, s'han repartit fullets informatius i s'ha exposat el prototip d'unes botelles de vidre 100% reciclatge amb el logo de "Quart és H2O".

Entre els principals motius per a consumir l'aigua de l'aixeta de Quart, destacarien: la sostenibilitat, principalment per la reducció de l'ús d'envasos plàstics; l'estalvi econòmic que suposaria per a les famílies del municipi, perquè l'aigua embotellada té un cost anual aproximat de 1.500 euros en el cas de les famílies de quatre membres, enfront dels 3 euros del cost de l'aigua de l'aixeta; així com la qualitat garantida i l'hàbit saludable lligats al consum d'aquesta.

El regidor de l'àrea de Gestió de l'Aigua ha destacat, a més, el procés d'innovació tecnològica que des de Quart de Poblet s'ha posat en marxa en els últims anys, de manera que el municipi s'està posicionant com un territori "smart city" o ciutat intel·ligent.

D'acord amb això, el regidor va fer esment de la instal·lació del sistema de comptadors intel·ligents d'aigua, implantat en aquest terme municipal en 2017, atés que en el seu moment va ser triat com a bona pràctica, perquè es tractava d'una experiència pionera, dins del model de "smart city", que permet estalviar 105.000 metres cúbics d'aigua i reduir en 82,52 tones les emissions de CO2. Cal recordar que aquest sistema permet anticipar, gràcies al Big Data i la gestió de la informació, la detecció de fugides ocultes, així com minimitzar fraus i reduir el temps de les reparacions, etcètera.

D'igual manera, Bartolomé Nofuentes va incidir que actualment l'Ajuntament de Quart de Poblet, en col·laboració amb Global Omnium / Aigües de València, està desenvolupant una aplicació mòbil o APP la funció de la qual serà aglutinar i proporcionar aquella informació generada pel sistema de comptadors intel·ligents als clients d'aquests, de tal forma que aquests podran parametritzar els seus consums amb dues finalitats: la detecció d'incidències i l'eliminació de la facturació de consums estimats per raó d'absència de lectura.

Destacats