25n
25N
25N

Quart de Poblet inicia la instal·lació de semàfors paritaris i inclusius en el municipi

La iniciativa s’emmarca en la incorporació de la perspectiva de gènere al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament

Quart de Poblet inicia la instal·lació de semàfors paritaris  i inclusius en el municipi
18/01/2018 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat la instal·lació de semàfors paritaris, igualitaris i inclusius en el municipi, com a resultat de la incorporació de la igualtat de gènere en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

De manera simbòlica, el canvi ha començat en el semàfor de la plaça del País Valencià, enfront de l’Ajuntament, ja que es tracta d’un punt molt transitat per ser porta d’accés al nucli antic i reunir, a més del consistori, serveis com el Mercat Municipal o el Centre Cultural El Casino.

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha destacat des de fa dues dècades per la seua aposta per la igualtat d’oportunitats, que aquesta legislatura s’ha traslladat també al disseny urbà, com arreplega el PMUS. “A més del diagnòstic de la situació en aquest moment, hem implementat diverses mesures proposades en el pla com la inclusió de més dones en el nomenament dels carrers, aprofitant l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica amb el canvi de la nomenclatura lligada al franquisme, i el foment de les maneres de mobilitat no motoritzats mitjançant esdeveniments de participació ciutadana. La discriminació per motiu de gènere apareix en la nostra societat en diferents àmbits, per açò amb aquesta i altres iniciatives es pretén conscienciar a la població, amb la finalitat d’eliminar aquestes desigualtats. El nostre objectiu és prosseguir en aquesta línia fins a aconseguir una ciutat inclusiva i igualitària”, destaca el regidor de Mobilitat i diputat provincial, Bartolomé Nofuentes.

En aquest sentit, Nofuentes incideix que el semàfor instal·lat inclou també senyalització acústica per a persones amb dèficit visual, ja que un altre dels eixos transversals de la gestió municipal és l’accessibilitat universal.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Quart de Poblet ha obtingut ja dos premis de la Setmana Europea de la Mobilitat, un d’àmbit nacional i un altre autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − un =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa