caixa popular

Quart de Poblet incorpora una furgoneta elèctrica a la flota de la Brigada de Serveis Municipal

Quart de Poblet incorpora una furgoneta elèctrica a la flota de la Brigada de Serveis Municipal
01/07/2017 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha incorporat un cotxe elèctric a la flota de la Brigada de Serveis Municipal. Es tracta d’una furgoneta Renault Kangoo, amb una autonomia de càrrega d’entorn de 200 quilòmetres. L’alcaldessa, Carmen Martínez, i el regidor de Mobilitat Hisenda i Empreses Públiques i Recursos Generals, Bartolomé Nofuentes, han assistit a la recepció del vehicle, juntament amb altres dos més, i han comprovat de primera mà el seu funcionament.

Martínez ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament, en el marc del PMUS és “incorporar progressivament vehicles elèctrics, així com habilitar punts per a la recàrrega en funció que vagen utilitzant-se, ja que la reducció de la contaminació és un dels objectius que ens hem marcat tant en el desenvolupament d’aquest pla com en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible del nostre municipi, que suposa una inversió de deu milions d’euros, dels quals cinc ens arriben a través del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020”.

Per la seua banda, Bartolomé Nofuentes ha recordat que aquesta iniciativa va obtenir també el respatler de la ciutadania, les associacions locals i el Consell Municipal de la Infància (CMI) en el procés de participació que es va desenvolupar per a redactar el PMUS, en el qual l’eix central són el vianant i la mobilitat sostenible, prioritzant la creació d’espais i rutes més segurs i amables per als ciutadans, i apostant per les noves tecnologies que faran de Quart una ciutat intel·ligent, entre elles la implementació d’una aplicació mòbil perquè les persones amb diversitat funcional física sàpien de forma immediata on disposen d’una plaça d’aparcament lliure. A més, amb aquest programa pilot finançat per Europa es persegueix que la plataforma utilitzada siga compatible amb sistemes instal·lats en altres municipis, de manera que l’APP es puga utilitzar en qualsevol de les localitats que actuen en xarxa.

La gestió dels aparcaments a través de sensors s’aplicarà també a nivell general en el municipi, començant pel pàrquing públic gratuït de la Biblioteca Enric Valor. El pla contempla, així mateix, la instal·lació de semàfors intel·ligents, el disseny d’un camí escolar segur, l’ampliació i millora de les rutes ciclistes, l’eliminació de barreres arquitectòniques o la disminució de la contaminació acústica i lumínica amb una reordenació dels fluxos de tràfic.

El PMUS ha rebut ja dos premis SEM-2016, a nivell nacional i a nivell autonòmic, i introdueix com a avanç i innovació la incorporació de la perspectiva de gènere en el seu disseny, per a açò es treballa coordinadament amb la Regidoria d’Igualtat, dirigida per Cristina Mora, a través del personal tècnic especialitzat de la Casa de la Dona.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + nou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris