25n
25N
25N

Quart de Poblet incorpora nous SUDS en l'IES La Senda

Quart de Poblet incorpora nous SUDS en l'IES La Senda
07/08/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet continua la seua aposta per la sostenibilitat i la innovació amb l’aplicació de nous Sistemes de Drenatge Urbà Sostenible (SUDS) en el municipi. En aquesta ocasió, l’actuació s’ha realitzat en la zona verda de l’IES La Senda per a donar solució al problema d’acumulació d’aigua que patia aquest espai.

Les obres, que s’han realitzat juntament amb altres actuacions de millora del centre, han comptat amb una inversió de 133.938 ’05 euros, procedents del programa ‘Edificant’, que dirigeix l’edil i primera Tinent d’alcalde, Cristina Mora.

La solució proposada pel personal tècnic municipal d’Urbanisme ha consistit en l’execució d’un SUD en aquesta zona verda, amb el que s’ha realitzat una excavació del terreny amb una profunditat d’un i dos metres, que ha sigut emplenada amb graves, sobre la que s’ha col·locat un geotèxtil que funcionarà com a filtre per a l’aigua.

Aquesta actuació evitarà el rebliment de les graves instal·lades a l’interior, és a dir, que permetrà que es mantinga la permeabilitat original d’aquestes, per la qual cosa es garantirà una bona qualitat de les aigües infiltrades al subsòl. I, gràcies al fet que el volum de graves forma un depòsit d’infiltració, s’evitarà l’embassada de la superfície.

En els últims anys, des de l’àrea d’Urbanisme, que dirigeix el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i transició ecològica, Juan Medina, es va implementant aquest nou enfocament en la gestió dels escolaments, la qual cosa ha portat a l’ús d’aquests sistemes de drenatge sostenible tant en les àrees urbanes de la població com en les zones verdes i industrials. Una alternativa als sistemes de drenatge convencional que, en aquests casos concrets, complementa l’eficàcia d’evacuació de les aigües pluvials, donant solució a problemes històrics en diferents zones del municipi.

De fet, gràcies a l’ús d’aquest sistema de drenatge, a principis d’enguany, el Consistori va aconseguir que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) donara llum verda definitivament a la urbanització de la zona industrial oest de Quart de Poblet, que es trobava bloquejada pel fet que no existia una solució per a la gestió eficaç de l’evacuació d’aigües pluvials.

Medina va destacar que l’avantatge dels SUDS és que “es basen en un sistema senzill que reprodueix el cicle natural de l’aigua, buscant paviments permeables que permeten la infiltració de les aigües superficials en el terreny natural bé siga en zones localitzades o distribuïdes en àrees verdes de parcs jardins o cobertes vegetals. Aquests sistemes, recolzats per Europa, propicien l’optimització i aprofitament de les aigües pluvials, garantint la prevenció de riscos d’inundabilitat, un important estalvi energètic i la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud