25n
25N
25N

Quart de Poblet i Limne creen un voluntariat per a cuidar el Parc Natural del Túria

Quart de Poblet i Limne creen un voluntariat per a cuidar el Parc Natural del Túria
10/06/2021 -

Quart de Poblet i Limne, la Fundació per a la restauració dels rius, han creat un cos de voluntariat ambiental per a conservar i millorar el Parc Natural del Túria. L’objectiu és conscienciar i implicar la ciutadania en la necessitat de cuidar el Medi ambient. Per això, han convocat als quarters i quarteres de totes les edats a participar en dues Jornades de Voluntariat. Les activitats, que consistiran en la plantació d’espècies autòctones de ribera, es realitzaran els dies 13 i 20 de juny a les 10:00 hores. El punt de trobada serà el Centre d’Interpretació de la Naturalesa de la localitat.

L’Ajuntament ha desenvolupat una important labor en les dues últimes dècades per a revertir el Parc Natural al seu estat original i netejar-lo de residus i espècies invasores. Sobre aquest tema, el regidor de Transició Ecològica i Canvi Climàtic, Juan Medina, ha destacat que “restaurar aquesta zona fluvial repercutirà en una major absorció del CO₂ atmosfèric, la millora de la qualitat de les aigües i la preservació de la biodiversitat, en actuar com a refugi de diferents espècies”.

El projecte consisteix en treballs de poda i desbrossament, obertura de camins, eliminació de franges en monocultiu de la perillosa canya americana, així com d’una altra vegetació invasora. També es plantaran diferents estrats d’espècies autòctones.

A més de les tasques exercides pel cos tècnic del projecte, aquesta restauració permet la participació de la ciutadania, amb ànim d’implicar-los en la conservació i millora del Túria. Sales Tomás, directora de Limne, ha assenyalat que, “a través de jornades de voluntariat, afavorim que la ciutadania conega de primera mà els problemes que tenen els nostres llits i com es treballa per a solucionar-los”.

Per a inscriure’s al voluntariat cal enviar un correu electrònic a participa@limne.org o contactar a través del telèfon 654 076 533. L’activitat, oberta a la participació del públic general, suposa l’última etapa d’un projecte de restauració que ha permés la millora del bosc de ribera del corredor fluvial periurbà d’aquest municipi de l’Horta Sud. El projecte ha sigut seleccionat en la ‘II Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible de CaixaBank i Fundació Bancaixa’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dinou =