25n
25N
25N

Quart de Poblet fa el primer pas cap a la sostenibilitat alimentària amb el projecte europeu Cities 2030

Quart de Poblet fa el primer pas cap a la sostenibilitat alimentària amb el projecte europeu Cities 2030
03/02/2021 -

L’equip de Quart és Europa ha participat en la trobada en línia d’obertura del projecte Cities 2030 amb prop de 100 participants, finançat per la Comissió Europea a través del programa Horitzó 2020. La trobada anava a tindre lloc en Vejle, Dinamarca, però a causa de la COVID-19 ha quedat ajornada. Durant la reunió en línia, els diferents socis han tingut l’oportunitat de compartir la seua experiència i d’intercanviar aprenentatges en matèria de sistemes alimentaris sostenibles.

Cities 2030 compta amb 41 socis de 20 països i amb un finançament d’11.779.827,25 euros. L’Ajuntament de Quart de Poblet, en la seua línia d’acció de governança dels projectes europeus amb un enfocament multinivell i de sostenibilitat, contribuirà a la construcció de sistemes alimentaris sostenibles juntament amb partners de països com Itàlia, Bèlgica, Alemanya o Finlàndia. El projecte està coordinat per la Universitat Ca’Foscari de Venècia i pretén construir a les ciutats sistemes alimentaris sostenibles per a prevenir i reduir el balafiament d’aliments, oferir oportunitats de mitjans de vida dignes i promoure formes sostenibles de producció d’aliments.

El projecte pilot té un enfocament integrador i està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Una de les seues metes és connectar les cadenes curtes de subministrament, oferint d’aquesta manera espais de trobada per a tots els actors que participen dels ecosistemes urbans i sistemes alimentaris. Tot això, tenint en compte la ciència i tecnologia dels aliments i el big data.

El principal objectiu de Cities 2030 és transformar i reestructurar la forma en què els sistemes alimentaris produeixen, transporten, subministren, reciclen i reutilitzen els aliments en el segle XXI. Un altre objectiu és la creació d’una plataforma de gestió de sistemes alimentaris i ecosistemes urbans basada en la tecnologia blockchain que crearà un model de tota la cadena de subministrament.

Cities 2030 també busca fomentar activament la participació de la ciutadania perquè aquesta contribuïsca en el projecte com un agent protagonista de canvi. Per això, s’empraran instruments com l’Aliança CRFS, una comunitat secundada per una plataforma digital que arriba a tota Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =