25n
25N
25N

Quart de Poblet acull l'exposició dels 40 anys del Saló de Fotografia

Quart de Poblet acull l'exposició dels 40 anys del Saló de Fotografia
06/07/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha inaugurat l’exposició “Quaranta anys del Saló de Fotografia: una mirada sobre els fons i la trajectòria del certamen”, en la qual s’han seleccionat les 40 obres més representatives i emblemàtiques al llarg de la història del concurs d’un total de 624 fotografies. Les imatges poden veure’s del 6 al 17 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i els divendres de 10 a 13 i de 17 a 20 hores a la Casa de Cultura del municipi.

Enguany, a causa de la crisi de la COVID-19, s’ha editat un catàleg virtual que es pot descarregar abans d’accedir a la sala d’exposicions a través d’un codi QR. A més, la inauguració es va realitzar el divendres 3 de juliol amb invitació per a limitar i controlar els aforaments, seguint sempre les mesures d’higiene i seguretat establides.

El comissariat ha sigut a càrrec de la professora de la Universitat Politècnica de València, Ana Martí Testón, i de l’alumna del Màster de Gestió Cultural, Natalia Almudí Gracia. Elles, al costat de l’àrea tècnica de Cultura de l’Ajuntament, han sigut les encarregades de seleccionar les obres que formen part d’aquesta exposició retrospectiva.

Els veïns i veïnes podran gaudir del fons d’imatges del Saló de Fotografia, que presenta una gran varietat temàtica, entre la qual destaca la fotografia de retrat, paisatge, fotografia documental i artística.

El certamen

Aquest certamen va ser creat per l’associació Amics de les Arts Plàstiques en 1980, assumint prompte la seua organització l’Ajuntament. Entre els integrants de l’associació es trobava el fotògraf local José Ribera Ríos, qui va promoure la creació del concurs fotogràfic i, a manera de reconeixement a la seua labor dins del concurs, se li va posar el seu nom al primer premi de tema local. Amb motiu del seu aniversari, el Saló de Fotografia ha canviat la seua imatge i identitat, rebatejant-se com QLICK, en una clara aposta municipal per reforçar i potenciar el seu tradicional certamen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 4 =

bombers