25n
25N
25N

Quart de Poblet entrega els premis Qusiba 2019

L’exregidora de Benestar Social, Maite Ibáñez, i el Comité Espanyol de Representants d’Entitats de Persones amb Discapacitat, han sigut guardonats

Quart de Poblet entrega els premis Qusiba 2019
04/12/2019 -

L’exregidora de Benestar Social i Família, Maite Ibáñez, i el Comité Espanyol de Representants d’Entitats de Persones amb Discapacitat Comunitat Valenciana (CEMI C.V.), van ser els dos guardonats en el Premi Qusiba, atorgat per l’associació sense ànim de lucre Quart sense Barreres (Qusiba) a la persona i entitat que destaquen per la seua labor darrere de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. Un any més, a través d’aquests premis, es vol reconéixer la important labor que des d’associacions i de manera individual s’està desenvolupant per aconseguir una societat plenament inclusiva, en la qual totes i tots tinguen les mateixes oportunitats.

Un treball que, cada vegada més, s’està esforçant a aconseguir un canvi de paradigma, com va explicar la mateixa alcaldessa, ressaltant que “hem avançat molt respecte al tractament de les persones amb discapacitat, i hem passat de procurar cures al col·lectiu a integrar-lo amb naturalitat en la nostra societat”.
En l’acte també van estar presents Laura Soler, portaveu de la Comissió de Política Social i Ús del parlament autonòmic, la regidora de Benestar Social, Llum Moral, i representants de la corporació municipal.

Els premis Qusiba formen part de la programació que es desenvolupa entorn del 3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat, organitzada per les associacions locals centrades en aquest col·lectiu ciutadà al costat del Consistori. Com va explicar el president de Qusiba “totes tenim el mateix objectiu: aconseguir la plena inclusió. I ja són 17 anys celebrant aquests premis amb els quals volem sensibilitzar a la societat, fent més visible al nostre col·lectiu. El president de CERMI C.V., Luis Vañó Gisbert, va ser l’encarregat de recollir el guardó.

Es va projectar el vídeo Discapacitat, dirigit per Miguel Ángel Font, en el qual…
Un dels moments més emotius de la nit va arribar amb el lliurament del guardó en la categoria Persona a Maite Ibáñez. L’exedil, molt estimada per les associacions de discapacitat i els companys i companyes de l’àrea i de l’Ajuntament després dels seus quatre anys al capdavant de Benestar Social, va agrair el guardó visiblement emocionada.

Membres del Centre Ocupacional van ser els encarregats de llegir el manifest del dia de la discapacitat en lectura fàcil. Al que va seguir un divertit lipdub elaborat també pel Centre Ocupacional.

La gala va finalitzar amb l’actuació musical del grup de cambra de la S.A.M. la Unió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =