25n
25N
25N

Quart de Poblet elimina la taxa de terrasses per a la restauració per a 2021

Quart de Poblet elimina la taxa de terrasses per a la restauració per a 2021
01/12/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar en el ple extraordinari celebrat el 26 de novembre la suspensió de la taxa de terrasses per als locals d’hostaleria, restauració i oci nocturn per a tot 2021. Amb aquesta iniciativa, el Consistori pretén mitigar o pal·liar els possibles efectes econòmics adversos derivats de les mesures extraordinàries adoptades recentment per a combatre la crisi sanitària mundial.
Els locals han de recordar que continua sent obligatori sol·licitar de la manera habitual l’ocupació de via pública amb taules i cadires per a poder muntar les seues terrasses de cara al pròxim any.

Es tracta d’una mesura, complementària a les ja desenvolupades tant a nivell local, com a autonòmic i estatal, que l’equip de govern ha posat en marxa conscient que el sector de l’hostaleria i la restauració s’ha vist especialment afectat davant les restriccions de mobilitat, aforament i horari nocturn implementades.

Aquesta actuació, que ja es va adoptar per a tot 2020, implicarà un nou estalvi d’entorn dels 45.751’83 euros per als hostalers i hostaleres.

Pressupost 2021

Al costat d’aquesta mesura, l’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar el pressupost per a 2021, dissenyat específicament amb l’objectiu de reforçar les polítiques socials i econòmiques municipals per a fer front a les inevitables conseqüències que la crisi sanitària global està tenint. Per això, aquests comptes públics s’han articulat entorn de dos blocs principals: la promoció i foment de l’ocupació i l’augment de les prestacions públiques per a les famílies.

La bona gestió realitzada ha permés, malgrat l’actual situació, continuar ampliant el pressupost municipal, passant de 30.511.574 de 2020 als 32.121.770 euros actuals. Un augment en xifres absolutes d’1.610.196 euros, un 5’277%, respecte a l’exercici anterior. Aquesta tendència al creixement consolidada en els últims onze anys va en paral·lel a la reducció del deute financer, que per a 2021 ha tornat a veure’s rebaixada de manera ostensible.

A més, en aquest exercici, en la disposició final en les bases d’execució, és a dir, la normativa que regeix els pressupostos, s’ha inclòs el compromís d’anar incorporant la perspectiva de gènere en el disseny dels comptes públics.

Així, durant el 2021 es desenvoluparà l’anàlisi dels programes pressupostaris des de la perspectiva de gènere, avançant en la classificació d’aquests en funció de la seua rellevància de gènere. També es constituirà reglamentàriament una Comissió responsable de l’impuls i coordinació de l’elaboració de l’Informe d’Impacte de Gènere que acompanyarà al Pressupost General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 4 =