25n
Orgull
Orgull

Quart de Poblet destina 150.000 euros en ajudes per a persones autònomes amb establiment comercial en el municipi

Quart de Poblet destina 150.000 euros en ajudes per a persones autònomes amb establiment comercial en el municipi
26/06/2020 -

Les persones autònomes amb establiment o local comercial a Quart de Poblet ja poden sol·licitar les ajudes destinades a pal·liar les conseqüències econòmiques causades en els seus negocis a causa de les mesures decretades per a frenar la COVID-19 del 29 de juny al 31 de juliol. En total, l’Ajuntament ha destinat una partida de 150.000 euros que s’estima que beneficiarà a quasi 300 comerços i establiments amb llicència d’activitat situats en el municipi.

Aquesta línia d’ajudes forma part del Pla de Recuperació Econòmica i Social, dotat amb 1,5 milions d’euros, que l’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa amb l’objectiu de fer costat a tota la ciutadania, però especialment als col·lectius més vulnerables, davant la pandèmia sanitària que s’està vivint.

L’alcaldessa del municipi, Carmen Martínez, ha assenyalat que “estem realitzant un gran esforç per arribar a tota la societat. Som conscients de les nombroses dificultats a les quals s’estan enfrontant els quarteros i quarteras i volem ser part de la solució als seus problemes. Aquestes ajudes estan dirigides a les persones autònomes que van haver de tancar els seus negocis durant el període més restrictiu de l’estat d’alarma i, amb elles, pretenem contribuir a reactivar la seua economia i continuar al costat del nostre teixit comercial, un motor vital per al nostre poble”.

El tràmit es podrà realitzar de manera senzilla a través de la seu electrònica, en quartdepoblet.sedipualba.es/, en l’apartat de Catàleg de Tràmits, secció Serveis Relacionats amb Empreses.

Els beneficiaris i beneficiàries, persones autònomes amb establiment o local comercial domiciliat a Quart de Poblet que tinguen reconeguda la prestació extraordinària per cessament d’activitat, podran percebre una quantia de 566 euros, que correspon al 30% de la quota mensual sobre la Base Mínima de cotització en el RETA.

Pla de Recuperació Econòmica i Social

El Pla de Recuperació Econòmica i Social de l’Ajuntament de Quart de Poblet inclou un paquet de mesures socials, econòmiques i laborals, que es vertebra entorn de dos grans blocs principals, el programa social i el centrat en la recuperació del teixit comercial i empresarial, atenent d’aquesta manera els aspectes més sensibles en aquesta situació.

Dotat amb 1’5 milions d’euros, es caracteritza per la seua flexibilitat, ja que compta amb un fons de contingència de 279.000 euros que permet continuar destinant diners on més es necessite, en el cas que s’identifiquen i avaluen noves necessitats.

En l’àmbit social, s’ha destinat un import total que supera els 200.000 euros, amb el qual es reforça l’ampli catàleg de cobertures socials ja existents, i les mesures extraordinàries de caràcter urgent que s’han creat amb la crisi.

Quant a les mesures de promoció econòmica i impuls comercial i empresarial, entre les quals es troba l’ajuda a autònoms, s’han mobilitzat 904.600 euros. Aquest paquet inclou també actuacions de promoció de l’ocupació i d’assessorament específic a persones joves i emprenedores del municipi, a més d’un pla d’estímul comercial i un pla de recuperació econòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =