caixa popular

Quart de Poblet celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb activitats en el Centre d'Interpretació de la Naturalesa del Parc Fluvial

Els actes estan prevists el dissabte 24 de març a partir de les 11 hores

Quart de Poblet celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb activitats en el Centre d'Interpretació de la Naturalesa del Parc Fluvial
22/03/2018 -

Amb l’objectiu de divulgar la protecció de l’aigua i difondre la celebració del 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, l’Ajuntament de Quart de Poblet obrirà les portes del Centre d’Interpretació de la Natura del Parc Fluvial del Turia dissabte, 24 de març, a partir de les 11 hores, en una jornada festiva per a reflexionar sobre la importància de la bona gestió d’aquest recurs de vital importància per als éssers humans i el conjunt del medi ambient en el nostre planeta.

“Posar en marxa aquest centre, que dóna la benvinguda al Parc Fluvial, no ha sigut fàcil; qüestions alienes a l’Ajuntament ens han impedit fer-ho abans, però per fi podem obrir les seues portes per a realitzar activitats. De nou la participació és clau i, per aquesta raó, hem signat un conveni amb la Fundació Limne per a la seua gestió. El nostre objectiu és realitzar una labor d’educació ambiental, acostant els nostres escolars al riu, així com reforçar la labor de manteniment permanent i custòdia d’aquest espai natural d’alt valor”, explica l’alcaldessa, Carmen Martínez.

Per la seua banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat, Juan Medina, ha avançat que el següent pas a donar és la posada en funcionament dels horts ecològics previstos en el Parc, i en aquest sentit el consistori compta amb el compromís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) de solucionar la qüestió del regadiu, que ha impedit fins ara cedir els horts a l’Ajuntament i iniciar la seua explotació. “En el Centre d’Interpretació, l’associació per a l’agricultura ecològica L’Animeta també tindrà un espai per a realitzar activitats divulgatives i formatives, ja que un altre dels objectius és potenciar l’agricultura tradicional”.

Les activitats del dissabte 24 estaran guiades per personal de la Fundació Limne i hi hauran diferents propostes, jocs i tallers per a descobrir la fauna i la flora del Parc. A més, s’inauguraran les exposicions del Centre “Fets d’Aigua” i “Illustraciencia” i el programa d’activitats de voluntariat ambiental que es realitzaran pròximament. D’altra banda, la Regidoria de Turisme de Quart de Poblet, que dirigeix Maite Ibáñez, presentarà la ruta “Aigua i Biodiversitat”, que donarà a conèixer el patrimoni hídric i la biodiversitat del municipi.

El Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra des de 1993, té com a objectiu destacar la funció essencial de l’aigua i propiciar la seua gestió eficaç i igualitària. El lema d’enguany és “Solucions basades en la natura”, pretenent cridar l’atenció sobre la necessitat de dissenyar solucions per a la seguretat hídrica que més que transformar o alterar l’entorn natural l’aprofiten i generen una sinergia.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + quinze =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC