25n
25N
25N

Quart de Poblet actualitza la casa consistorial per a avançar en accessibilitat universal

S’han instal·lat uns nous panells informatius per a persones amb dificultats cognitives

Quart de Poblet actualitza la casa consistorial per a avançar en accessibilitat universal
14/11/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, en la seua aposta per aconseguir l’accessibilitat universal a la ciutat i en les instal·lacions municipals, ha col·locat bresques informatives de senyalística cognitivament accessible en diferents llocs del consistori. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins de la subvenció a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals per l’ús i promoció del valencià de la Generalitat, per la qual cosa tota la informació dels panells informatius es troba escrita en valencià.

L’objectiu que es persegueix amb aquesta nova instal·lació és la d’assegurar que qualsevol persona, siguen quals siguen les seues capacitats, puga accedir a la informació d’una forma senzilla que li permeta desembolicar-se en l’espai amb autonomia, així com facilitar-li la comunicació i compressió dels serveis oferits.

El resultat final d’aquesta mesura és fruit d’un exhaustiu estudi que ha dut a terme el Consistori des de l’àrea de Comunicació que dirigeix el regidor Jose Acosta i en el qual s’han analitzat qüestions com les tipografies, els colors, el contrast o la pictografia dels panells informatius. A més, en l’estudi també s’ha especificat els col·lectius als quals beneficien aquesta nova senyalística, entre ells persones amb discapacitat intel·lectual, amb trastorn de l’espectre de l’autisme i altres tipus de trastorns del desenvolupament i l’aprenentatge, amb dany cerebral adquirit, o persones majors amb problemes cognitius associats a l’envelliment, persones adultes no lletrades o que no coneixen bé la llengua o la cultura del país.

Aquesta iniciativa se suma a moltes altres anteriors en matèria d’inclusió social com va ser la instal·lació de semàfors paritaris, igualitaris i inclusius en el municipi, com a resultat de la incorporació de la igualtat de gènere en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 17 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus