25n
25N
25N

L'Ajuntament de Quart de Poblet va ampliar el servei d'atenció psicològica durant 2020

El Servei d’Atenció Primària va intervindre en 209 casos ajudant a afrontar situacions de duel, soledat o ansietat

L'Ajuntament de Quart de Poblet va ampliar el servei d'atenció psicològica durant 2020
17/02/2021 -

Durant el 2020, l’Ajuntament de Quart de Poblet va ampliar la cobertura del Servei de Psicologia d’Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials, una mesura presa de manera prèvia a la pandèmia i que s’emmarcava dins de les polítiques municipals per a assegurar el benestar mental i emocional de tota la població.

Aquesta decisió ha resultat clau en un any especialment complex, arribant-se a atendre 209 veïns i veïnes, 150 d’elles persones adultes i 59 xiquets, xiquetes i adolescents.

Són nombrosos els motius de derivació a aquest servei i en molts casos s’han vist potenciats a causa de la crisi sanitària i les restriccions implementades per a combatre-la. Així, s’han tractat qüestions com el duel, l’ansietat elevada o el sentiment de soledat; però també trastorns mentals, la simptomatologia depressiva, la vivència de situacions traumàtiques, la baixa autoestima o l’intent autolític.

Uns altres dels casos que també es tracten des d’aquest servei són referents a conflictes o situacions familiars, com les valoracions d’idoneïtat d’acolliment, la baixa competència parental, la separació conflictiva i la ruptura sentimental o els conflictes i violència intrafamiliar.

Cal destacar que només durant els mesos del confinament els serveis d’atenció psicològica, tant el primari com el d’infància, van atendre un total de 200 persones amb més de mig miler d’atencions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + cinc =