25n
25N
25N

L'Ajuntament Quart de Poblet amplia el servei de “Menjar a domicili” i repartirà menús durant els caps de setmana i festius

L'Ajuntament Quart de Poblet amplia el servei de “Menjar a domicili” i repartirà menús durant els caps de setmana i festius
06/04/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha ampliat el servei de “Menjar a Casa”, incorporant el repartiment a domicili, també, durant els caps de setmana i els dies festius mentre dure l’estat d’alarma i l’obligació de confinament. Aquesta prestació s’ofereix, amb caràcter general, a les persones majors de 65 anys que, per les seues circumstàncies particulars no poden autoproveir-se d’una dieta adequada, ara bé, una vegada decretat l’estat d’alarma i, amb el tancament dels menjadors escolars, el Consistori va identificar nous col·lectius vulnerables com les famílies amb menors en situació de risc social.

Per aquest motiu, i amb caràcter extraordinari, l’Ajuntament ha adoptat una sèrie de mesures d’urgència que permet a aquestes famílies sol·licitar el servei mitjançant un tràmit abreujat. Aquestes noves sol·licituds hauran de ser aprovades pels serveis socials municipals mitjançant informe favorable que justifique la seua necessitat.
A través d’un establiment local, el Consistori farà arribar a les persones beneficiàries del “Menjar a Casa” un menú que consistirà en primer plat, segon plat i postres, respectant les dietes específiques que cadascú haja de prendre per la seua situació de salut. A més, de manera setmanal, es contactarà amb cadascuna de les 36 persones que, fins avui, han sol·licitat aquest servei de reforç, per a concretar el menú de cada dia del cap de setmana.

Davant la proximitat de la Setmana Santa, seran molts els dies festius en els quals aquest servei es veuria interromput, per això, l’Ajuntament ha decidit ampliar el repartiment i assumir el cost íntegre dels menús. Aquesta prestació complementària arrencarà el dia 10 d’abril, Divendres Sant, i també inclourà el dia 12, dilluns de Pasqua. D’altra banda, amb les restriccions de moviment, els familiars no poden encarregar-se dels seus majors amb normalitat, i no es poden garantir tots els menjars durant els caps de setmana. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament evita desplaçaments que podrien incrementar, al seu torn, el risc de contagi.

Quart de Poblet va posar en marxa el servei de “Menjar a Casa” en 2007, mitjançant un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria de Benestar Social amb l’objectiu d’assegurar una alimentació adequada en el seu domicili als veïns i veïnes majors, conscients que una nutrició adequada contribueix de manera decisiva a la salut, benestar i qualitat de vida de totes les persones. Davant la pandèmia que actualment estem vivint, el Consistori va decidir ampliar a les famílies amb menors en situació de risc aquest servei i, ara, garanteix el servei els caps de setmana i festius, en un esforç per assegurar que cap col·lectiu, especialment aquells que poden resultar més vulnerables, quede desprotegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =