25n
25N
25N

Quart de Poblet acollirà el 8 de febrer l'eixida de la tercera etapa de la 70ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Sabadell

Quart de Poblet acollirà el 8 de febrer l'eixida de la tercera etapa de la 70ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Sabadell
30/11/2018 -

Quart de Poblet acollirà per primera vegada l’eixida d’una de les etapes de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. Així ho ha anunciat avui en roda de premsa l’alcaldessa del municipi, Carmen Martínez, acompanyada pel regidor d’Esports, Manuel Díaz, el director de la Volta, Ángel Casolà, i el director regional del Banc Sabadell a l’Horta i La Ribera, Rafael Ros. També han assistit a la presentació el diputat provincial i regidor de Quart de Poblet, Bartolomé Nofuentes, i el diputat en el Congrés i tinent alcalde de Xera, Antonio Quintana.

Martínez ha agraït a Àngel Casolà i el seu equip que haja comptat amb Quart de Poblet, “oferint-nos un paper protagonista en un dels grans esdeveniments nacionals en l’àmbit del ciclisme. És un honor acollir el pròxim 8 de febrer l’eixida de la tercera de les cinc etapes previstes en aquesta 70 edició de la Volta”. Una etapa que conclou a Xera.

L’alcaldessa ha destacat que “la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana va a ser per a Quart de Poblet una excel·lent ambaixadora, donada la seua repercussió nacional i internacional. Des de l’Ajuntament farem tot el possible i més perquè el nostre poble siga també un magnífic amfitrió. Comptem amb uns veïns i veïnes sempre disposats a participar que ens van a ajudar a aconseguir-ho, sens dubte”.

Així mateix, ha recordat que el ciclisme ha estat sempre molt present en el municipi i, de fet, la Penya Ciclista Quart, que va iniciar la seua marxa en 1954 i va obtenir la llicència federativa a l’abril de 1955, és un dels clubs locals amb més solera. D’ella han sorgit noms destacats del ciclisme valencià i espanyol com Eduardo Castelló, Angelino Soler i Ramón Sáez “Tarzán”.

“Des de fa quasi quatre dècades, i sempre de la mà dels nostres clubs esportius i de la ciutadania, hem treballat dur per a construir la Ciutat Esportiva que som, amb prop d’una trentena d’instal·lacions públiques en les quals practicar esport. Les xifres més actualitzades de l’esport federat en el nostre municipi són rotundes: 22 entitats que ofereixen més d’una trentena d’especialitats esportives, 1.797 esportistes i 161 tècnics i tècniques. Per açò, formar part d’un esdeveniment com la Volta és una gran oportunitat.”

Per la seua banda, Ángel Casolà ha concretat que l’etapa Quart de Poblet-Xera té un recorregut de 180 quilòmetres amb 2.600 metres de desnivell en positiu. Partirà de Quart entorn de les 10.30 hores. Fins al municipi es desplaçaran quasi 200 vehicles entre autobusos, camions, motos i cotxes. Les persones que assistisquen a l’esdeveniment podran contemplar en directe els preparatius, veure les bicicletes i conversar amb els ciclistes. El recorregut urbà encara no està dissenyat, però s’està cercant “acostar-ho al màxim a la ciutadania”.

Propietari ha posat en valor l’èxit d’anteriors edicions de la Volta en els municipis que l’acullen, el seu impacte econòmic, l’abast mediàtic i la repercussió turística que aquesta cita per als amants del pedal té. “La *Volta es retransmet a través d’Euroesport en més de 65 països i, segons dades de l’edició 2018, va ser seguida per 12 milions d’espectadors de 200.000 llars de la Comunitat Valenciana”. Un impacte que es xifra en més de 13 milions d’euros.
En passades edicions, l’esdeveniment esportiu va comptar amb més de 200 periodistes de 68 mitjans acreditats i més de 200 ciclistes.

Rafael Ros ha afegit que per a Banc Sabadell, patrocinador principal de la Volta, “és un orgull participar en un projecte il·lusionant, no solament per a les persones que els agrade el ciclisme, sinó també per a les persones que gaudeixen amb l’esport i per a la ciutadania, en general” i va destacar que integra valors amb els quals l’entitat se sent compromesa, com la unió del territori, la prevenció de la vida saludable, l’esforç, la tenacitat i el treball en equip.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 9 =

CCCC
torrent